Renders van Nokia 9 laten opmerkelijke cameramodule goed zien

06 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
Nokia 9

Gelekte renders geven een goed beeld van, vermoedelijk, de aankomende Nokia 9 met de opmerkelijke cameramodule met vijf camera's. Het toestel komt waarschijnlijk begin 2019 op de markt.

De Nokia 9 dook in de zomer van 2017 al voor het eerst op, maar het was vervolgens lange tijd stil omtrent het nieuwe vlaggenschip. Enkele maanden geleden doken de eerste afbeeldingen op van, vermoedelijk, de Nokia 9 met een opmerkelijke cameramodule met vijf camera’s. Vandaag zijn er renders uitgelekt van het toestel.

De bekende lekker Steve H. van OnLeaks heeft de afbeeldingen naar buiten gebracht in samenwerking met 91mobiles. Het zijn 3d-renders, oftewel CADs (computer-aided designs). Of ze precies het design tonen wat HMD Global voor ogen heeft voor de uiteindelijke versie van de Nokia 9 is niet helemaal bekend, maar de renders geven een goed kijkje op de opmerkelijke cameramodule met vijf camera’s. Tevens zien we dat het toestel geen notch (scherminkeping) krijgt.

 

Advertentie

Zeven ringen op de cameramodule

De Nokia 9 heeft zeven ringen op de achterkant. Vijf daarvan zijn voor de camera’s, één ring is voor de flitser en de laatste is vermoedelijk voor een sensor. Zeiss is verantwoordelijk voor de cameralenzen, dus qua kwaliteit zit het straks ongetwijfeld goed. Volgens de renders krijgt het toestel een 5,9″-scherm en kent het de afmetingen 155 x 75 x 7.9 mm. Mogelijk krijgt het toestel ook een in-display vingerafdruksensor en is het geschikt voor draadloos opladen. De smartphone lijkt een glazen design en een metalen frame te krijgen. Een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting lijkt afwezig. Wel beschikt het toestel over een usb-c-aansluiting. Waarschijnlijk komt het toestel in het eerste kwartaal van 2019 in de markt.

Reacties (0)