‘Prijzen iPad in VS verlaagd, nieuwe modellen op komst’

05 april 2013 1 Minuut 0 Reacties
iPad-Mini-vs-iPad-4

Hoewel in Nederland veel prijzen nog steeds onaangepast blijven hebben in de Verenigde Staten diverse retailers de prijzen van de derde generatie iPad en iPad mini naar beneden bijgesteld. Mogelijk wijst die op nieuwe modellen die Apple komende maand zal lanceren.

Prijsverlagingen VS

Volgens The New York Times hebben verschillende winkelketens, waaronder Best Buy en Walmart, de prijzen verlaagd. Zo is de derde generatie iPad met 16GB aan opslaggeheugen verlaagd van 449,99 naar 314,99 dollar. De iPad mini kent een kleinere prijsdaling van 329 dollar naar 299 dollar. De prijs van de huidige, vierde generatie, iPad is bij deze winkels onveranderd gebleven. De winkels willen echter weinig kwijt over de redenen voor de prijsdaling. Alleen Best Buy geeft aan dat er met de verlaging ingespeeld wordt op mogelijke nieuwe producten van Apple.

Nieuwe iPads

Apple zelf heeft, zoals gebruikelijk, nog niks bekendgemaakt over nieuwe iPads. De geruchtenmolen draait al maanden en alles we alles bij elkaar nemen dan zou Apple dit jaar een iPad mini 2 met retina resolutie display en een vijfde generatie met een uiterlijk dat overeenkomt met het uiterlijk van de iPad mini presenteren. Over wanneer Apple de nieuwe modellen presenteert is men het nog niet eens. Het ene gerucht spreekt over een lancering deze of volgende maand, het andere gerucht houdt het op na de zomer. Mogelijk kiest Apple dit jaar (wederom) voor een lancering in het najaar om het grote redesign van iOS 7 te kunnen doorvoeren.

Reacties (0)