Prijzen BlackBerry PlayBook in de VS flink verlaagd

27 september 2011 1 Minuut 0 Reacties
PlayBook-tablet

Vorige week berichtten we al dat de verkopen van de BlackBerry PlayBook erg tegenvielen en dat RIM zocht naar een manier om de tablet aantrekkelijker te maken voor consumenten. Een belangrijke manier om je tablet onder de aandacht te brengen is natuurlijk de prijs verlagen. Nadat er in Canada al diverse prijswijzigingen doorgevoerd werden hebben deze week ook enkele grote Amerikaanse retailers de prijs van de PlayBook flink verlaagd.

Zo krijg je bij de winkels en online shops van Staples en Office Depot een korting van 100 dollar bij aankoop van de tablet. Daarnaast krijg je nog eens 100 dollar terug wanneer je na aankoop een formulier invult en opstuurt. Ook zou het Amerikaanse Wallmart de prijs van de 16GB PlayBook stilletjes op 250 dollar gezet hebben. Best Buy doet het iets rustiger aan met een korting van 100 dollar op de 16GB versie van 499 dollar. Maar, het signaal is duidelijk; RIM wil dat de PlayBook eindelijk gaat verkopen.

RIM had afgelopen kwartaal verwacht bijna 500.00 stuks van de tablet te verkopen maar kwam tot een aantal van 200.000 stuks. Hiervan zou de helft daadwerkelijk bij klanten terecht gekomen zijn. De andere helft ligt nog in winkels te wachten op een eigenaar. Vorige week gaf RIM ook aan binnenkort de langverwachte grote update uit te rollen die de standaard email, contacten en kalender applicaties moet brengen, naast de Android App Player. In combinatie met de lagere prijs zou je zeggen dat we binnenkort wat meer mensen met een PlayBook zouden moeten gaan tegenkomen.

Of de prijsverlaging binnenkort ook in Nederland doorgevoerd zal worden is nog niet bekend. We houden de prijzen in de gaten.

Advertentie

Bron: BGR

Reacties (0)