Prijzen en beschikbaarheid nieuwe ASUS Windows 8 en Android tablets

18 oktober 2013 7 Minuten 6 Reacties
ASUS-logo-feature

ASUS heeft vandaag veel tablets en hybride producten die we de afgelopen weken voorbij hebben zien komen officieel voor Nederland aangekondigd en de prijzen bekendgemaakt.


ASUS heeft vandaag tijdens een bijeenkomst voor de Nederlandse pers veel tablets en hybride producten die we de afgelopen weken voorbij hebben zien komen officieel voor Nederland aangekondigd. Daarbij zijn ook een aantal prijzen en lanceerdata bekendgemaakt.

Transformer Book T100

De ASUS Transformer Book T100 is een 10.1-inch hybride met een keyboard dock. Wanneer dit keyboard dock niet gekoppeld wordt kan het display als tablet gebruikt worden. Het geheel draait op Windows 8.1 software en beschikt over een Intel Atom Bay Trail-processor. De T100 moet begin november in de Nederlandse winkels liggen. De 32GB-variant met keyboard dock krijgt een adviesprijs van 349 euro. Of er ook een verise met 500GB harddisk in het dock komt is nog niet duidelijk. Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de ASUS Transformer Book T100.

Transformer Book Trio

De Transformer Book Trio is één van de meest opvallende apparaten die we de afgelopen maanden zijn tegengekomen. Deze hybride beschikt namelijk over twee besturingssystemen; Windows 8 en Android. Windows 8 is, samen met een Intel Core i7-processor, in het dock geïnstalleerd en Android 4.2 Jelly Bean is, samen met een Intel Atom-processor in het 11.6-inch display te vinden. In laptopmodus kun je schakelen tussen beide besturingssystemen, wanneer alleen de tablet gebruikt wordt kan alleen Android gebruikt worden. Het unieke is daarbij dat je het keyboard dock op een monitor kunt aansluiten om snel een Windows 8 desktop te creëren. Daar heb je dus het display niet voor nodig. De Transformer Book Trio moet in december naar Nederland komen voor een adviesprijs van 999 euro. Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de ASUS Transformer Book Trio.

Transformer Book T300

Het derde en laatste nieuwe model in de Transformer Book-serie is de Transformer Book T300. Dit model is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde TX300 en beschikt over een nieuwe generatie Intel Core i5 of Core i7 Haswell processor. De nieuwe chips moeten zorgen voor krachtigere prestaties maar met name ook een langere batterijduur. Daarnaast is het nieuwe model iets lichter dan zijn voorganger. De Transformer Book T300 beschikt over een 13.3-inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, 4GB of 8GB aan werkgeheugen, een 128GB SSD en een keyboard dock. De Transformer Book T300 moet in december naar Nederland komen voor adviesprijzen van 1.249 euro en 1.399 euro. Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de ASUS Transformer Book T300.

Advertentie

MeMO Pad 8

Voor diegenen die een pure tablet zoeken voor het consumeren van content is de MeMO Pad-serie in het leven geroepen. Deze serie bestaat uit meerdere modellen, waaronder de nieuwe MeMO Pad 8. Deze tablet is uitgerust met een 8-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een ASUS RK101 quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Het geheel draait op Android 4.2 Jelly Bean met een aantal toevoegingen van ASUS. De tablet moet vanaf begin november in Nederland te koop zijn voor een prijs van 249 euro. Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de ASUS MeMO Pad 8.

MeMO Pad 10

De grotere broer van de MeMO Pad 8 is de MeMO Pad 10. Dit is volgens ASUS het ultieme kerstcadeau door de aardige specificaties en aantrekkelijker prijs. De tablet is voorzien van een 10.1-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een ASUS RK101-processor met vier kernen en een kloksnelheid van 1.6GHz, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, Bluetooth, een microUSB-poort, Android 4.2 Jelly Bean en een gps-module. De tablet moet vanaf begin november te koop zijn voor een adviesprijs van 249 euro. Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de ASUS MeMO Pad 10.

MeMO Pad FHD 10

Dit model is al een tijdje op de Nederlandse markt te vinden en is hét high-end model in de MeMO Pad-serie. De tablet is uitgerust met een ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en draait op een een Intel Atom Z2560 dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.6 GHz. Verder beschikt de tablet over 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, een usb- en hdmi-poort, Bluetooth en Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem. De tablet is reeds te koop voor een prijs van 349 euro maar kan vanaf komende maandag middels een cashback-actie voor 319 euro gekocht worden. Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de ASUS MeMO Pad FHD 10.

Fonepad 7

Ook wanneer je je tablet graag wilt gebruiken als telefoon heeft ASUS een oplossing. De Taiwanese fabrikant komt binnenkort met de opvolger voor de eerste generatie Fonepad, een 7-inch tablet met belfunctie en 3G-module. Het nieuwe model is voorzien van eenzelfde ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, maar beschikt onder meer over een nieuwe Intel Atom Z2560 dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, een betere 5 megapixel camera aan de achterzijde, stereospeakers aan de voorzijde en een nieuw uiterlijk. De tablet moet vanaf begin december in de winkels liggen voor een prijs van 199 euro (8GB) en 249 euro (16GB). Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de ASUS Fonepad 7.

Padfone Infinity

Wanneer je ook wilt bellen maar hiervoor liever geen tablet gebruikt dan kun je gaan voor de hybride combinatie van ASUS; de Padfone Infinity. Dit is een smartphone die achterin een tablet geschoven kan worden zodat je op groter scherm kunt werken. Je kunt de Padfone zelf los kopen maar ook in combinatie met tablet. De smartphone stuurt, wanneer in de tablet geschoven, het beeldscherm aan. De Padfone Infinity beschikt onder meer over een 5-inch display met een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, Android 4.2 Jelly Bean software en een Qualcomm Snapdragon 800-processor. Ook het display van de 10.1-inch tablet is voorzien van een Full HD resolutie. De Infinity moet vanaf begin november in Nederland te koop zijn voor een prijs van 599 euro (smartphone) of 799 euro (smartphone plus tablet). Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de ASUS Padfone Infinity.


 

Transformer pad TF701

De ASUS Transformer Pad TF701 is het nieuwe high-end hybride model dat op Android draait. De tablet is voorzien van een 10.1-inch display met een hoge resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels en draait op een quadcore Nvidia Tegra 4-processor. Verder is de tablet voorzien van 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, Bluetooth, een HDMI-poort met 4K-ondersteuning en Android 4.2 Jelly Bean software. Inmiddels kan de TF701 reeds gekocht worden in Nederland voor een prijs van 499 euro inclusief dock. Dit dock beschikt ook over een eigen accu. Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de ASUS Transformer Pad TF701.

Tablets vergelijken

Alle tablets die ASUS in Nederland gelanceerd heeft en dus binnenkort verschijnen vind je in onze tablet database. Hier kun je ook alle modellen met elkaar, en met modellen van andere merken, vergelijken.

Reacties (6)