Prijs Samsung Galaxy Tab 7.7 ligt rond de 675 euro

06 september 2011 1 Minuut 3 Reacties
samsung-galaxy-tab-7-7-hori

Vorige week onthulde Samsung haar nieuwe Galaxy Tab 7.7 tablet en de Galaxy Note smartphone/tablet, maar over de prijzen en beschikbaarheid bleef het nog even gissen. Vandaag heeft Samsung in ieder geval voor de Scandinavische landen de prijzen en data bekendgemaakt, maar we worden er niet echt vrolijk van.

Zo zal de Galaxy Tab 7.7 in Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden voor een gemiddelde prijs van 675 euro te koop zijn, wat natuurlijk veel te hoog is om een groot marktaandeel te vergaren. Wanneer de Tab 7.7 voordelig wordt aangeboden met een aantrekkelijk abonnement valt er nog mee te leven, maar op deze manier zullen consumenten, ondanks het fraaie AMOLED display, snel kiezen voor de veel goedkopere iPad of een 7 inch tablet van bijvoorbeeld een Acer. Het prijsverschil met een tablet als de Acer Iconia Tab A100 ligt dan ook op zo’n 350 euro wat teveel lijkt voor extra’s als een AMOLED display en een slank design.

De Galaxy Note zal in de Scandinavische landen voor een prijs rond de 750 euro in de winkels liggen, wat v00r een smartphone (of tablet) natuurlijk ook behoorlijk wat geld is. Samsung vecht hiermee direct tegen de net zo prijzige iPhone.

De lanceerdatum van beide producten verschilt per land, maar waarschijnlijk verschijnt de Galaxy Tab 7.7 eind dit jaar en de Galaxy Note begin 2012.

Bron: Sammyhub

Reacties (3)