Preview video Sony Tablet P

22 december 2011 2 Minuten 0 Reacties
Sony-Tablet-S2

Sony heeft al een tijdje een tablet op de Nederlandse markt in de vorm van de Sony Tablet S. Deze tablet beschikt over een 9.4 inch display en een apart ergonomisch design. Maar, Sony heeft nog een tablet met een apart design. De Sony Tablet P beschikt over twee 5.5 inch displays die in de vorm van een brillendoos in elkaar geklapt kunnen worden. De Sony Tablet P moet in januari in Nederland verschijnen.

In Duitsland is de Tablet P al te koop en onze collega’s van Tabtech.de hebben een exemplaar van Sony mogen ontvangen en een preview ervan op video vastgelegd. De Tablet P lijkt door zijn vorm en features vooral gericht op de gamers onder ons en beschikt dan ook over de Sony PlayStation certificering voor het spelen van PlayStation games. Verder beschikt de tablet over Android 3.2 Honeycomb als besturingssysteem met een gegarandeerde update naar Android 4.0 volgend jaar, een Tegra 2 dual-core processor, twee displays met een resolutie van 1.024 bij 480 pixels, 1GB aan werkgeheugen en 4GB aan intern opslaggeheugen. Bekijk onderstaande preview video voor een eerste indruk van de tablet. Het is in het Duits maar dat moet voor de meeste Nederlanders aardig te begrijpen zijn.

De eerste indruk van de Tablet P is aardig positief. Zo is de tablet zeer mobiel met een gewicht van 372 gram, voelt de tablet niet goedkoop aan en is het design ook nog eens aantrekkelijk. Nadeel is en blijft de ruimte die de twee schermen van elkaar scheidt. Hierdoor is het lezen van een stuk tekst, het browsen op het internet of het bekijken van een afbeelding toch niet optimaal. Daarbij vraag ik me af of dit een tablet is die de gemiddelde consument zoekt. Zoals gezegd denk ik dat we dit apparaat meer onder de mobiele gameconsoles kunnen scharen, ondanks alle normale tablet functies. Het lijkt absoluut een comfortabel te gebruiken apparaat met een goede reactietijd en genoeg snelheid. Zou jij een tablet als de Sony Tablet P overwegen?

Advertentie

Meer informatie over de Sony Tablet P vind je op de productpagina. De tablet zal begin januari in Nederland verschijnen voor een prijs van 599,00 euro. Hiervoor krijg je 4GB aan opslaggeheugen, Wifi en een 3G module. De Wifi-only variant zal niet in Nederland gelanceerd worden.

Reacties (0)