Presenteert Microsoft volgende week de eerste Windows 8 tablet?

08 september 2011 1 Minuut 0 Reacties
Windows-8-UI

Het kan maar zo zijn dat we snel de eerste Windows 8 tablet mogen aanschouwen. Microsoft heeft volgende week namelijk haar Windows 8 Build conferentie gepland staan waar ontwikkelaars samenkomen om de plannen en mogelijkheden met het Windows 8 platform voorgeschoteld te krijgen. Volgens de laatste geruchten zou Microsoft niet alleen de eerste versies van het besturingssysteem tonen maar ook al een tablet presenteren.

Samsung zou de fabrikant van de tablet zijn waar Microsoft graag haar als eerste voor tablets geoptimaliseerde OS in terug ziet. Wellicht dat de toevoeging van Windows 8 tablets aan het assortiment de fabrikant wat ruimte geeft om zonder tegenstribbelen van Apple de markt te veroveren. Overigens betekent dit niet dat we snel Windows 8 tablets in de winkels terug gaan zien. Volgens Reuters gaat het nog minimaal 12 maanden duren voordat de eerste tablets verschijnen.

Gaat dit te laat zijn? In de column over Windows 8 leggen we uit dat Microsoft nog absoluut een grote kans maakt in de tablet markt.

Eind vorige maand doken de eerste designs voor Windows 8 applicaties al op, wat betekent dat ontwikkelaars al aan het werk zijn om hun producten via Windows 8 aan de man te brengen.

Bron: Techradar

Reacties (0)