Opvolger Samsung Galaxy A8-phablet gespot in benchmark

14 september 2016 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-a8-feature

De opvolger van de Samsung Galaxy A8 is gespot in de AnTuTu-benchmark. De nieuwe 5,7-inch phablet heeft daar laten zien dat hij 64GB opslaggeheugen aan boord heeft.

Komt ‘ie nu wel?

Het is echter de vraag of de tweede versie van de Galaxy A8 wel naar Europa zal komen. Die van vorig jaar (afbeelding bij dit artikel) bleef in Azië, en maakte de oversteek naar ons werelddeel niet. Wellicht doet Samsung het nu wel, want de problemen met de ontploffende Galaxy Note 7 zorgen voor een inzakkende verkoop wereldwijd. Wellicht probeert het Koreaanse bedrijf nu wat ‘veilige’ midrangemodellen te slijten, zoals deze Galaxy A8. Onlangs is meer informatie uitgelekt over de kleinere leden van de nieuwe A-lijn van Samsung. Deze telefoonlijn bestaat uit de betere midrangemodellen, met een stijlvol uiterlijk.

Exynos 7420

Hoe dat verder uitpakt, weten we nog niet. Wel weten we wat AnTuTu over het toestel heeft ontdekt. Een full HD-scherm, 8-megapixelcamera achter, 5-megapixelcamera voor, een Exynos 7420-chipset die Samsung in eigen huis heeft ontwikkeld, 3GB ram, en dus de reeds genoemde 64GB opslaggeheugen. De phablet loopt op Android 6.0.1 Marshmallow.

Camera

Of dat van de camera wel klopt, wordt alvast betwijfeld, want de eerste Galaxy A8 had een betere: 16 megapixel. Wel was er vorig jaar hoogstens een 32GB-model verkrijgbaar, en de upgrade naar 64GB ligt dus voor de hand. Overigens kan dat geheugen met een micro sd-kaart worden uitgebreid.

Reacties (0)