Opvolger Samsung Galaxy A7-phablet laat zich zien

22 november 2015 1 Minuut 1 Reacties
samsung-galaxy-a7

De opvolger van de samsung Galaxy A7-phablet heeft zich laten zien in benchmarks. Het lijkt een volwaardige upgrade te zijn ten opzichte van de Galaxy A7 die begin dit jaar werd gepresenteerd

Rand van metaal

De nieuwe Samsung Galaxy A7 is een 5,5-inch phablet met een rand van metaal. De A-serie is de metaal- en glas-serie van Samsung, die doorgaat voor stijlvol vormgegeven, maar met hardwarespecificaties in het hogere midrangesegment. Dus topprestaties hoef je van de A-telefoons niet te verwachten, wel nette.

Galaxy A7 2: redelijk snelle jongen

De nieuwe Galaxy A7 lijkt hier volgens de benchmarkgegevens geen uitzondering op te zijn. De telefoon wordt uitgerust met een Samsung Exynos 7580-chipset, wat wel een beetje verbaast, want eerder was sprake van een Qualcomm Snapdragon 615. Samsung wil echter wel eens twee varianten van hetzelfde toestel uitbrengen met verschillende processoren, waarbij de Qualcomm-versie meestal in Europa wordt verkocht. Wie weet gebeurt dat ook met de Galaxy A7 2.

Exynos-processor

De Exynos-CPU wordt ondersteund door een Mali-T720 grafische processor. De prestaties in de benchmark van deze processor vallen niet tegen; ze komen op 37000 punten uit. Dat is grofweg vijfduizend punten meer dan de eerste Galaxy A7.

Advertentie

Veel werkgeheugen

De hardwareprestaties worden ongetwijfeld ook vooruitgeholpen door 3GB ram. De dagen van mager toebedeeld werkgeheugen voor dit soort midrangetoestellen lijken voorbij bij Samsung. Op cameragebied is de Galaxy A7 2 ook niet slecht: met een 13-megapixelcamera aan de achterkant en een 5-megapixelcamera aan de voorkant, kan dit toestel zich meten met menig topmodel.

Begin 2016

Naar verwachting zal Samsung dit toestel begin volgend jaar presenteren, wellicht tijdens het jaarlijkse Mobile World Congress (MWC) in februari.

Reacties (1)