Oppo lanceert Find X5 Series met drie nieuwe smartphones

24 februari 2022 3 Minuten 0 Reacties
Oppo Find X5 Series

Oppo heeft drie nieuwe smartphones gelanceerd in de Oppo Find X5 Series. De serie bestaat uit de Oppo Find X5, Find X5 Pro en de Find X5 Lite.

Oppo zet met de nieuwe smartphone-serie nog sterker in op fotografie. Dankzij Oppo’s zelfontworpen MariSilicon X NPU (beeldverwerkingschip) moet de foto- en videografie naar nieuwe hoogtes gebracht worden. Ook het 80W snelladen is zeker het vermelden waard. Dit zijn de drie nieuwe smartphones van Oppo en de opvolger van de Find X3 Series.

Oppo Find X5 Pro

De Oppo Find X5 Pro is het nieuwste toptoestel binnen de Find X5 Series. Het toestel beschikt over een 6,7-inch gebogen Amoled-scherm in een WQHD+-resolutie. Aan boord vinden we de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1-processor, 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen. De batterij heeft een capaciteit van 5.000 mAh en kan je razendsnel opladen met maar liefst 80W SUPERVOOC. Dit moet zorgen voor een lading van 50 procent binnen 12 minuten. Draadloos opladen kan met 50W AIRVOOC waar je toestel binnen 47 minuten volledig opgeladen is.

Uiteraard gaat er veel aandacht naar het camerasysteem. Oppo komt met een zelfontworpen MariSilicon X Imaging NPU. Een speciale beeldverwerkingschip die de prestaties van op het gebied van foto- en videografie nog verder vooruit moet helpen. Denk dan aan opties als real time RAW-verwerking en filmen in het donker. De Oppo Find X5 Pro is uitgerust met twee 50 megapixel Sony IMX 766-sensoren voor de hoofdcamera en ultra-groothoekcamera. Ook is er een telephoto camera van dertien megapixel met 5x hybrid zoom en 20x digitale zoom. De hoofdcamera maakt gebruik van een vijfassig OIS-systeem om trillingen zoveel mogelijk tebeperken. Voorop vinden we een camera van 32 megapixel. Oppo werkt samen met de Hasselblad voor de camerasoftware.

Het toestel lijkt op de Oppo Find X3 Pro met de keramische achterkant wat uit één geheel bestaat met de geïntegreerde cameramodule. Het toestel is stof- en waterbestendig dankzij ip68. Uiteraard vinden we Android 12 terug, de nieuwste versie van het besturingssysteem van Google. Daaroverheen vinden we ColorOS 12.1.

Oppo Find X5

Het reguliere model neemt erg veel functies en mogelijkheden over van de Oppo Find X5 Pro en heeft vrijwel dezelfde specificaties. De chipset is één generatie ouder met de Qualcomm Snapdragon 888, 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen. De speciale beeldverwerkingschip is hier wel aanwezig, samen met nagenoeg hetzelfde camerasysteem met dezelfde sensoren, maar mist het vijfassig OIS-systeem en hebben we een andere selfiecamera. De batterij is met 4.800 mAh net iets kleiner, maar kan net zo snel bedraad opladen. Draadloos opladen gaat met 30W net iets langzamer. De Oppo Find X5 heeft een iets kleiner oled-scherm van 6,55-inch met een FHD+-resolutie en 120Hz.

Oppo Find X5 Lite

De Oppo Find X5 Lite is het goedkoopste model binnen de serie. Ook mist de speciale beeldverwerkingschip in dit toestel. Het toestel heeft een amoled-scherm van 6,4-inch (90Hz), de MediaTek Dimensity 900 5G-chipset, 8 GB werkgeheugen, 256 GB opslaggeheugen, een 4.500 mAh-batterij met 65W snelladen en Android 12 met ColorOS 12.1.

Prijs en beschikbaarheid

De Oppo Find X5 Series is per direct beschikbaar voor pre-order. Vanaf 11 maart liggen de toestellen in de winkels. Tot 4 april krijg je diverse gratis producten als combideal bij aankoop van je smartphone. De specifieke actie vind je hier. Prijzen volgen zo spoedig mogelijk.

  • Oppo Find X5 Pro met 12GB RAM en 256GB ROM, in de kleuren Ceramic White en Glaze Black: 1.299 euro
  • Oppo Find X5 met 8GB RAM en 256GB ROM, in de kleuren Black en White: 999 euro
  • Oppo Find X5 Lite met 8GB RAM en 256GB ROM, in de kleuren Starry Black en Startrails Blue: 499 euro

Reacties (0)