Oplossing voor ‘bootloop’-probleem bij LG G4 in de maak

26 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
LG-G4

LG heeft erkend dat er bij een aantal exemplaren van de LG G4, het huidige vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant, een zogeheten 'bootloop'-probleem bestaat, en heeft hiervoor een oplossing in de maak.

Voortdurend opstarten

Het voortdurend opstarten van de telefoon is geen softwareprobleem, maar zit in een defect in de hardware, meldt LG aan Android Authority. Het Koreaanse bedrijf heeft een verklaring uitgegeven waarin een en ander wordt verklaard.

Reparatie onder garantie

“LG Electronics is gewezen op een bootingprobleem met de LG G4 smartphone. De oorzaak van dat probleem is een los contact tussen twee componenten. Klanten die een bootingprobleem hebben me hun LG G4, moeten hun provider benaderen voor een reparatie, of een LG Service Center. De reparatie zal plaatsvinden onder volledige garantie.”

Kastje naar muur

LG verontschuldigt zich bij de LG G4-eigenaren voor het ongemak, en voor het feit dat nogal wat klanten aanvankelijk van het kastje naar de muur zijn gestuurd met dit probleem.

Petitie

Talloze LG G4’s wereldwijd hebben last van het probleem. Er is door een aantal klanten zelfs een petitie gelanceerd om LG tot actie te bewegen. Dat is nu dus gebeurd.

De LG G4 is het huidige vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant. Verwacht wordt dat eind februari de LG G5 zal worden aangekondigd. Dat zal waarschijnlijk gebeuren tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Reacties (0)