Ook Google verlaagt kosten van abonnementen voor ontwikkelaars

20 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
Google-Play-retina

Google heeft laten weten dat ontwikkelaars met abonnementen in Google Play voortaan minder geld hoeven af te dragen. Voorheen moesten ontwikkelaars dertig procent afdragen, maar dat wordt nu vijftien procent. Er hangt wel een voorwaarde aan.

Verlaagde kosten van abonnementen voor ontwikkelaars in Google Play

Google heeft laten weten dat het bedrijf voortaan minder geld vraagt van ontwikkelaars die een abonnement via Google Play aanbieden. Daarmee treedt Google in de voetsporen van Apple, die een soortgelijke stap al eerder zette. Apple probeert sinds september 2016 ontwikkelaars te stimuleren een abonnement via de App Store te verkopen door lagere prijzen te hanteren. Het percentage dat developers moeten afdragen daalde toen van dertig naar vijftien procent. En Google kondigt nu aan precies dezelfde stappen te nemen.

Maar er hangt wel een voorwaarde aan. Ontwikkelaars die abonnementen proberen te verkopen via Google Play krijgen de korting pas op het moment dat een persoon voor een jaar is geabonneerd. Ook worden de plannen niet meteen doorgevoerd, maar pas vanaf januari 2018. Google lijkt hiermee de strijd aan te gaan met Apple, terwijl het er ondertussen voor probeert te zorgen dat diensten als Spotify niet via alternatieve wegen mensen aan een abonnement kunnen helpen. Mogelijk wordt een abonnement hierdoor ook goedkoper.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)