OnePlus rolt Android Oreo-update uit naar 5T-toestellen

31 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
oneplus-5t-foto-9

Eindelijk is het zover: het Chinese bedrijf OnePlus komt voor het eerst met software gebaseerd op Android Oreo. Versie 5.0.2 van het besturingssysteem OxygenOS wordt uitgerold naar de OnePlus 5T en bevat een heleboel veranderingen en nieuwe functies voor het apparaat. In dit bericht zetten we die op een rij.

Nieuwe functies OnePlus 5T

Allereerst is de update, die overigens ‘over the air’ wordt uitgerold en dus vanzelf naar je toestel komt, een upgrade van het besturingssysteem. Dat houdt in dat alle nieuwe functies en opties van Android Oreo naar je OnePlus-telefoon komen. Oreo legt op drie zaken de nadruk: een verbeterde accuduur (door de manier waarop apps mogen werken en hoe data gebruikt wordt), verbeterde veiligheid en een nieuwe manier waarop notificaties worden weergegeven.

OnePlus legt daar zelf nog iets bovenop en komt met een verbeterd ontwerp voor het Quick Settings menu. Ook lost het een aantal bugs op die nog in OxygenOS zaten en zijn er wat algemene kleinere verbeteringen rond veiligheid en de manier waarop apps werken. Specifiek zijn vier apps van grote veranderingen voorzien: de Launcher (v 2.2), de Gallery (v 2.0), de Weather-app (v 1.9) en de File Manager (v 1.7.6).

De update van OxygenOS komt vandaag naar een relatief klein aantal apparaten. Pas de komende paar dagen zal er naar meer toestellen een melding gestuurd worden dat de nieuwe versie van het besturingssysteem klaar staat. Het is aan te raden om te zorgen dat je toestel voldoende opgeladen is en ook verbonden is met het wifi-netwerk om te voorkomen dat je door je databundel heen gaat.

Meer weten?

Mocht je niet in bezit zijn van een OnePlus 5T, maar wel interesse in het apparaat hebben, lees dan hier onze recensie van het apparaat.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)