‘OnePlus 9 Pro krijgt camerasysteem van Hasselblad’

08 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
oneplus-9-lek

Er is een nieuw gerucht verschenen over de OnePlus 9 Pro. Die smartphone krijgt naar verluidt een Hasselblad-camerasysteem.

Het lijkt erop dat de OnePlus 9 Pro een bekend probleem van het bedrijf gaat oplossen. Hoewel de telefoons van de Chinese fabrikant vaak goed beoordeeld worden, is het ook altijd zo dat de camera’s flink tegenvallen. Nu is er een prototype opgedoken in een video van een YouTube-videomaker, waarin te zien is dat de 9 Pro een Hasselblad-camerasysteem krijgt.

OnePlus 9 Pro krijgt betere camera?

In de video is goed te zien dat de OnePlus 9 Pro een lange module krijgt met ronde hoeken, waarin vier sensoren zitten. Ook is goed het logo van fotocamerafabrikant Hasselblad te zien. Op moment van schrijven is het nog niet bekend wat de specificaties van de camera’s zijn.

De laatste keer dat we Hasselblad op een smartphone tegenkwamen, was met de Motorola Moto Z3. Voor die telefoon is een add-on beschikbaar van de camerafabrikant, waarmee je destijds prima foto’s kon maken. Een echt succes werd de smartphone niet helaas. Maar dat betekent niet dat een samenwerking tussen camera- en telefoonfabrikanten niet werkt. Zo werkt Huawei al jaren succesvol samen met Leica.

Advertentie

Verder is opvallend dat het scherm met randen die over de rand doorlopen, ervoor zorgen dat het frame er net even anders uitziet dan we gewend zijn. Daardoor zitten de knoppen aan de zijkant ook net even anders. Aangezien het een prototype is, is het nog maar de vraag of al deze veranderingen doorgevoerd worden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)