OnePlus 6 ondersteunt naadloze Android-updates

24 mei 2018 1 Minuut 1 Reacties
OnePlus 6 (5)

Fabrikant OnePlus heeft bekendgemaakt dat de OnePlus 6 de eerste smartphone van het bedrijf is die de naadloze update op Android ondersteunt. Dat betekent dat het systeem op de achtergrond updates kan downloaden en installeren, zonder dat jij daar rekening mee hoeft te houden.

OnePlus 6 en naadloze updates

De OnePlus 6 is een smartphone die voor de fabrikant een hoop dingen voor het eerst doet. Het is de eerste met een inkeping, de eerste vlaggenschip met een glazen achterkant (maar niet de eerste die draadloos opladen ondersteunt) en de eerste die naadloze updates kan ontvangen op Android. Met naadloze Android-updates is het mogelijk de download op de achtergrond te starten en te houden, waarna die ook nog eens geïnstalleerd worden. Pas wanneer je het toestel opnieuw opstart, wordt het toestel helemaal geüpdatet.

Dat betekent dat je dus niet hoeft te wachten totdat het toestel klaar is, op het moment dat je besloot de update te starten. Dat scheelt toch weer vijf tot tien minuten. Het belangrijkste is echter dat mensen zo wellicht meer geneigd zijn updates te downloaden en te installeren dan nu het geval is, aangezien sommige mensen nog steeds geen updates willen downloaden, want “mijn toestel doet het nu toch goed? Ik wil niet dat het verandert”. Het enige nadeel van dit proces is dat je iets meer opslagruimte inlevert; een groot nadeel is het echter niet.

Reacties (1)