Het gebruik van glas voor de behuizing is ingegeven door de wens om de OnePlus 6 een ‘gevoel van waarde’ en ‘premium gevoel in de hand’ te geven. Het metalen design dat sinds de OnePlus 3 de behuizing vormt, wordt dus verlaten. Maar OnePlus moest bij de keuze voor glas wel een paar problemen overwinnen.
Nanotech-coating
In de glazen achterkant bevinden zich vijf geprinte lagen van nanotech-coating. Daarmee is OnePlus naar eigen zeggen de eerste in de smartphonewereld. Andere fabrikanten die glas gebruiken op de achterkant, komen niet verder dan drie van die lagen. Met al die superdunne laagjes geeft het toestel de indruk dat je er in kunt kijken. Dit gevoel van diepte moet de premiumkwaliteit van het toestel nog eens onderstrepen.
Lao onthult dat hij bij de ontwikkeling van elke nieuwe OnePlus maandenlang met diverse prototypes in zijn broekzak rondloopt. Hij probeert ze door elkaar heen, en kiest uiteindelijk voor het toestel dat het beste overkomt en het meest natuurlijk aanvoelt. Nu is de keuze dus gevallen op een glazen design.
Buzz
Het is niet duidelijk wanneer de OnePlus 6 zal worden gepresenteerd. Te oordelen naar de ‘buzz’ die OnePlus er de laatste weken omheen organiseert, zal het niet langer dan enkele weken duren voordat het toestel officieel wordt onthuld. We weten al dat het een Qualcomm Snapdragon 845-processor krijgt, maximaal 8 GB werkgeheugen en maximaal 256 GB opslaggeheugen. Daarmee concurreert het nieuwe toestel met vlaggenschepen zoals de Samsung Galaxy S9 en de Sony Xperia XZ2.
Reacties (0)