OnePlus 5T aangekondigd: Face Unlock en twee varianten

16 november 2017 3 Minuten 0 Reacties
oneplus5T

Vandaag heeft OnePlus officieel de OnePlus 5T aangekondigd. Het nieuwe vlaggenschip van OnePlus heeft Face Unlock en komt in twee varianten.

De afgelopen tijd werd er een grote hype gecreëerd rond het nieuwe OnePlus-vlaggenschip, de OnePlus 5T. Via benchmarks lekten mogelijke specificaties uit en via Twitter werden afbeeldingen gelekt door diverse mensen. OnePlus zelf hield de kaken echter stevig op elkaar en gaf alleen een enkele afbeelding vrij van de achterkant van het nieuwe toestel. Vandaag is het eindelijk zover. Het toestel is officieel onthuld op het OnePlus 5T Launch Event, dat tevens via een livestream op het YouTube-kanaal van OnePlus te volgen was.

Specificaties van de OnePlus 5T

Na een introductiepraatje van Kyle Kiang, hoofd marketing van OnePlus, en Brian Yoon, hoofd van de design-afdeling, was het tijd voor de grote onthulling. Carl Pei, mede-oprichter van OnePlus, gaf ons eindelijk een eerste blik op het nieuwe vlaggenschip.

De OnePlus 5T heeft een 6″-display in een breedbeeldverhouding van 18:9 op een amoled-scherm. De resolutie bedraagt 2.160 bij 1.080 pixels. Het scherm past zich automatisch aan naar de omstandigheden. Bij het spelen van games gaat het contrast bijvoorbeeld automatisch omhoog en ook tijdens het kijken naar afbeeldingen of video’s zal het scherm automatisch de beste omstandigheden zoeken.

Advertentie

De processor is een Qualcomm Snapdragon 835-processor die wordt ondersteund door een Adreno 540-gpu. De OnePlus 5T komt in twee varianten. Een versie met zes gigabyte werkgeheugen en 64 gigabyte opslaggeheugen en een versie met acht gigabyte werkgeheugen en 128 gigabyte opslaggeheugen. Opvallend is dat het toestel niet standaard komt met Android 8.0 Oreo. De OnePlus 5T draait in eerste instantie op OxygenOS gebaseerd op Android 7.1. Een beta-update naar Android 8.0 Oreo verschijnt eind december. Later in 2018 verschijnt de uiteindelijke versie.

De OnePlus 5T heeft dubbele camera’s aan de achterzijde. Een zestien megapixel-camera en een twintig megapixel-camera. Extra aandacht is uitgegaan naar de Portret-modus en de mogelijkheid om in minder licht te fotograferen dankzij het f/1.7 diafragma en een techniek dat OnePlus ‘Intelligent Pixel Technology’ heeft genoemd. Tevens is er video-stabilisatie aanwezig. Aan de voorzijde vinden we een enkele zestien megapixel-camera.

OnePlus 5T heeft Face Unlock

De vingerafdruksensor vinden we aan de achterkant. Dit is echter niet de enige manier om het toestel te ontgrendelen. De OnePlus 5T beschikt over Face Unlock. Twee keer op het scherm klikken en het toestel scant je gezicht. Binnen 0,4 seconden wordt het toestel ontgrendeld. De veiligheid met Face Unlock kan volgens OnePlus echter niet 100% gegarandeerd worden. Daarom heb je geen toegang tot apps met gevoelige gegevens als bijvoorbeeld de bank-app. Hiervoor moet je eerst de vingerafdruksensor gebruiken.

De batterij heeft een capaciteit van 3300 mAh en beschikt over Dash Charge. Hiermee laad je de OnePlus 5T snel op. Na zes minuten is de telefoon weer negentien procent vol. Het toestel weegt 162 gram en heeft een metalen behuizing. Goed nieuws voor de liefhebbers van tegelijk opladen en muziek luisteren via oordopjes. De OnePlus 5T heeft een 3,5mm-aansluiting.

Toen de prijs bekend werd gemaakt kwam er nog even een sneer naar de nieuwste toestellen van concurrenten die over de 1000 dollar kosten. De OnePlus 5T komt in twee verschillende varianten. De prijs voor het goedkoopste model komt uit op 499 euro. De variant met meer geheugen gaat 559 euro kosten. De OnePlus 5T is verkrijgbaar vanaf 21 november.

Reacties (0)