OnePlus 5 officieel onthuld: dit moet je weten over OnePlus’ nieuwste

20 juni 2017 2 Minuten 0 Reacties
oneplus-5-onthulling

Dinsdagavond Nederlandse tijd heeft OnePlus officieel de OnePlus 5 onthuld. Het is een grote smartphone met een 5,5"-scherm geworden. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 835 en op de achterkant zit een dubbele camera.

Dit is de OnePlus 5

Eerder vandaag kregen we al te zien hoe de OnePlus 5 eruit komt te zien, maar nu is het toch echt zo ver: de kogel is door de kerk. OnePlus heeft dinsdagavond de nieuwe OnePlus onthuld. Het is een phablet geworden, eentje met een scherm van 5,5-inch. De schermresolutie bedraagt 1.920 bij 1.080 pixels. Onder de motorkap treffen we een Qualcomm Snapdragon 835 aan, samen met 6 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan opslagruimte. OnePlus laat weten dat de smartphone 27 juni verkrijgbaar zal zijn voor een bedrag van 499 euro.

Op de achterkant van het toestel zit een dubbele camera, die vergelijkbaar is met het camerasysteem op de iPhone 7 Plus. Eén camera beschikt over een groothoeklens, terwijl de andere camera een telefotolens heeft, die verder inzoomt. De camera’s beschikken respectievelijk over zestien en twintig megapixel. Verder heeft OnePlus zowel de autofocus als de beeldstabilisator verbeterd en is het zo dat de camera-app automatisch kan schakelen tussen de twee camera’s op de achterkant, op het moment dat de gebruiker gaan inzoomen.

Met de camera is het overigens mogelijk een foto met het zogenoemde bokeh-effect te maken. In feite zorg je ervoor dat het onderwerp (een persoon of object) op de voorgrond eruit springt, terwijl de achterkant wat vervaagd wordt. Apple noemde dit met de introductie van de vorige iPhone de portretmodus en OnePlus doet dit nu ook. De frontcamera beschikt overigens over zestien megapixel en is zelfs in staat beelden in HDR op te nemen, ook wanneer er weinig licht is. De camera is dus erg belangrijk voor de fabrikant.

Advertentie

OnePlus zal ook een tweede, zwarte versie van de OnePlus 5 uitbrengen. Deze versie heeft 128 GB aan interne opslagruimte en maar liefst 8 GB aan werkgeheugen. De accu is 3.300 mAh groot en zal waarschijnlijk in staat zijn een complete dag (wellicht meer) mee te gaan. Verder draait de grote smartphone op een zelfontwikkelde versie van Android 7.1.1 Nougat, genaamd OxygenOS. Later ontvangt die Android 8.0. Die software biedt veel opties aan, zoals de eerdergenoemde camera-app en de mogelijkheid lange screenshots te maken van webpagina’s.

Reacties (0)