OnePlus 3 en 3T krijgen na Android O geen Android-updates meer

14 augustus 2017 1 Minuut 1 Reacties
oneplus-3-officieel

Fabrikant OnePlus heeft laten weten dat de OnePlus 3 en OnePlus 3T geen Android-updates meer ontvangen na de release van Android O voor de toestellen. Ook houdt de open bèta binnenkort op te bestaan, omdat er dus geen updates meer gaan verschijnen.

Android O laatste Android-update voor OnePlus 3 en 3T

Het is geen geheim dat OnePlus voornemens is Android O te lanceren voor OnePlus 3 en 3T, twee hooggewaardeerde Android-smartphones, maar dat dit de laatste update wordt voor de smartphones is wel nieuws. Dit nieuws kwam dit weekend naar buiten. Na de release van Android O worden er geen grote Android-updates meer verwacht. Dat heeft de Community Manager en Head of Product van het bedrijf laten weten. Wel komen er in de toekomst nog beveiligingsupdates aan en zullen allerlei apps nog ondersteund blijven worden.

Android O is going to be the last Android version update we’ll release for the OP3/3T. We’ll continue to release security patch updates for the foreseeable future, and offer support for individual application updates.

Ook zal de open bèta voor de OnePlus 3 en 3T worden stilgelegd. Dat programma is straks alleen nog toegankelijk voor de mensen die beschikken over een OnePlus 5. Omdat de 3 en 3T straks geen updates meer zullen ontvangen is het ook niet meer dan logisch dat de ondersteuning wordt teruggetrokken. Toch is het wel een beetje zuur voor eigenaars van deze OnePlus-modellen. De 3 is nog maar veertien maanden oud en de 3T slechts negen — de software-ondersteuning lijkt dus steeds vroeger te stoppen bij OnePlus.

Reacties (1)