Onderzoek: iPad domineert nog steeds, Android groeit hard

21 juli 2011 1 Minuut 0 Reacties
iPad-screenshot

Apple's iPad blijft de tabletmarkt domineren, maar Android is bezig met een flinke inhaalrace. Uit onderzoek van Strategy Analytics blijkt dat het marktaandeel van Apple met 33 procent gedaald is dankzij het groeiende aantal concurrenten, maar het aantal iOS tablets wereldwijd is nog steeds in de meerderheid met 61.3 procent.

Android neemt de tweede plek in met 30.1 procent van alle verkochte tablets. Gezien de populariteit van de iPad is dit een behoorlijk percentage. En het is al helemaal behoorlijk wanneer je dit vergelijkt met het marktaandeel van 2.9 procent een jaar geleden. Natuurlijk heeft het voor tablets geoptimaliseerde Android systeem Honeycomb aan deze groei bijgedragen. Op de derde plek vinden we Windows 7 terug met 4.6 procent marktaandeel. Het QNX platform van RIM, gebruikt voor de BlackBerry PlayBook, moet het doen met 3.3 procent. Volgens Strategy Analytics is het ontbreken van de native email, kalender en contacten applicaties de oorzaak van het lage percentage.

Bij de cijfers van het onderzoek zijn de verkoopaantallen van recent gelanceerde tablets als de Samsung Galaxy Tab 10.1 en de HP TouchPad niet meegenomen. Dit zou kunnen betekenen dat Android nog een flinke sprong kan maken, zeker wanneer Amazon eind dit jaar al haar kracht gaat leggen in tablets.

Bron: BGR

Reacties (0)