Offline foto’s delen met Cirqle

07 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
iPhone-6-Plus-feature-2

De foto- en videodeel-app Cirqle maakt het vanaf donderdag ook mogelijk de foto's en video's offline in groepen te delen, via de Bluetooth-verbinding. Waarom dat via een app moet? Zo blijven de gedeelde foto's overzichtelijk bij de juiste personen.

Cirqle voor iOS

Met de app Cirqle is het mogelijk om foto’s en video’s te delen binnen een bepaalde groep mensen, zodat je altijd de juiste foto of video bij de juiste mensen hebt gestald. Dat kan zowel met privédoeleindes, maar de app kan ook heel goed zakelijk gebruikt worden, waardoor je heel gemakkelijk je ideeën en creativiteit met elkaar deelt. Dat ging voorheen altijd via het internet, waardoor je dat zowel thuis, op het werk en onderweg kan doen. Vanaf donderdag is het ook mogelijk bestanden offline te delen, dankzij de nieuwe update die het bedrijf heeft doorgevoerd.

Het lijkt een stap terug, maar dat is het niet. Cirqle, dat dus normaliter social media gebruikt om de bestanden te delen, gebruikt straks dus ook Bluetooth om lokaal foto’s en video’s met elkaar te delen. Best een onverwachte, maar redelijke verstandige zet. De app is al een jaar uit in de App Store, maar heeft het nooit echt goed gedaan om te verschijnen in verschillende app charts. Delen via offline communicatie is misschien wel de volgende grote stap voor populaire apps, omdat er steeds meer mensen zijn die er voor kiezen geen internetabonnement af te sluiten bij hun toestellen, kunnen ze toch gebruikmaken van de diensten die een app aanbiedt.

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe feature voor Cirqle, is het natuurlijk van belang dat je de Bluetooth-verbinding aan zet. De volgende keer wanneer je de app open gooit, zal-ie alle recent gewijzigde bestanden automatisch synchroniseren (met de mensen in de buurt, natuurlijk).

Cirqle

Reacties (0)