Nvidia teleurgesteld in Android tablet verkopen

16 mei 2011 1 Minuut 0 Reacties
Nvidia-CEO

Nvidia's CEO Jen-Hsun Huang heeft in een interview met CNet aangegeven niet blij te zijn met de stand van zaken wat betreft de Android 3.0 Honeycomb tablets. Volgens Huang zijn de verkopen teleurstellend en ligt dit vooral aan de prijsstelling en minimale marketing van de fabrikanten en de beschikbaarheid van voor tablet geoptimaliseerde applicaties.

Nvidia’s CEO Jen-Hsun Huang heeft in een interview met CNet aangegeven niet blij te zijn met de stand van zaken wat betreft de Android 3.0 Honeycomb tablets. Volgens Huang zijn de verkopen teleurstellend en ligt dit vooral aan de prijsstelling en minimale marketing van de fabrikanten en de beschikbaarheid van voor tablet geoptimaliseerde applicaties.

De topman van Nvidia gelooft – verwijzend naar de Motorola Xoom en Samsung Galaxy Tab 10.1V – dat fabrikanten in eerste instantie goedkopere Wifi-only modellen van hun tablets op de markt moeten brengen in plaats van volledige uitgeruste, en dure, 3G/4G varianten. Hiermee prijzen fabrikanten zich uit de markt aangezien Apple zijn prijzen lager heeft liggen. Daarnaast is het aantal applicaties voor android Honeycomb minimaal, wat de consument eerder laat neigen naar Apple.

Toch ziet Huang de toekomst voor Android tablets rooskleurig in aangezien de nieuwe lading Android tablets zich beter in de markt zetten. Waarschijnlijk bedoelt Huang dan de nieuwe en veel dunnere Samsung Galaxy Tab 8.9 en Galaxy Tab 10.1 tablets die in eerste instantie wel als Wifi-only model verschijnen. Toch hebben ook ASUS, Acer en Motorola inmiddels Wifi-only modellen gelanceerd.

Reacties (0)