Nvidia Tegra K1-chip geeft concurrentie het nakijken

14 januari 2014 1 Minuut 2 Reacties
Nvidia-Tegra-K1

Het zal niemand ontgaan zijn dat wij in reviews geen aandacht besteden aan benchmarks, met als reden dat ze ons te weinig zeggen over de praktijkervaring. Maar, toch is het soms wel interessant om te zien hoe verschillende processors ten opzichte van elkaar presteren op specifieke punten. Zo zijn deze week benchmarkresultaten van Nvidia's Tegra K1-chip opgedoken. De chip lijkt de concurrentie het nakijken te geven.

De Tegra K1 is de nieuwste mobiele processor van chipfabrikant Nvidia en werd vorige week tijdens CES 2014 aangekondigd. De chip beschikt over maar liefst 192 grafische kernen en is volgens de chipfabrikant een flinke sprong vooruit in vergelijking met de Tegra 4-chip. Uit de deze week opgedoken benchmarkresultaten kunnen we inderdaad halen dat de processor menig concurrerende chip uit het veld slaat. De benchmarks zijn gedraaid op een nieuwe all-in-one pc van Lenovo met Tegra K1-chip welke over een 2GHz kloksnelheid beschikt.

In de Future 3DMark-benchmark prijkt de Tegra K1 bovenaan de lijst en verlaat de chip onder meer de Apple A7-processor in de iPhone 5S, de Snapdragon 800-processor van Qualcomm in de Google Nexus 5 smartphone en de Tegra 4-processor in de Tegra Note 7 tablet. Het grootste verschil met de concurrentie zien we in de off-screen benchmarks van GFXBench waar de Tegra K1-chip een dubbel zo hoge score haalt dan de concurrentie. De on-screen scores liggen overigens lager omdat de chip een 4K-resolutie scherm moet aansturen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Jan Bos

Jan Bos
15 januari 2014 om 13:50

Net gelezen dat Intel met z’n 64bit chip iedereen het nakijken geeft. Wat is het nou ?

Inloggen


15 januari 2014 om 13:54

Dan heb je niet goed gelezen 😉
Intel’s chip is al geschikt voor 64bit en reeds gelanceerd. Android is door Google nog niet geschikt gemaakt voor 64bit maar door Intel wel. Dit heeft niks te maken met de prestaties.

Inloggen