‘Nvidia Tegra 4 krachtiger dan nieuwe Snapdragon 800-chip’

15 maart 2013 1 Minuut 1 Reacties
Nvidia-Tegra-4

Verschillende benchmarktesten laten zien dat de nieuwe chip van Nvidia, de quadcore Tegra 4 variant, de snelste mobiele processor is. De Tegra 4 verslaat volgens een analist zelfs Qualcomms nieuwe quadcore Snapdragon 800 processor.

Dat vindt analist Kevin Krewell van de Linley Group, die denk dat de Tegra 4 de meest krachtige op ARM-gebaseerde processor is. Hij baseert zijn uitspraken op de benchmarktesten, maar eveneens op de verkregen informatie over beide chips. Zowel de Tegra 4 als de Snapdragon 800 worden nog niet in smartphones of tablets toegepast.

Tegra 4: de snelste chip op de markt

“De prestaties van de Tegra 4 processor richten zich direct op de nieuwste Snapdragon-processors. Nvidia heeft verschillende benchmarktesten vrijgegeven die laten zien dat de Tegra 4 sneller is dan de Snapdragon 800″, aldus Krewell. “Gebaseerd op deze resultaten is zelfs Qualcomms beste chip niet krachtig genoeg om de Tegra 4 te kloppen.” De Tegra 4- en Qualcomm 800-chips komen ongeveer in dezelfde periode op de markt.

Hoewel Nvidia mogelijk een snellere chip op de markt brengt, heeft de Snapdragon 800 van Qualcomm toch nog een unieke eigenschap. Volgens Krewell ontwerpt Qualcomm zijn chips op een speciale manier waardoor ze erg energiezuinig zijn. Hij stelt dat de kracht van Nvidia tegen de energiezuinigheid van Qualcomm gaat strijden. “Maar in de tabletwereld gaat de Tegra 4 door de meer krachtige prestaties echt schitteren”, adus Krewell.

Advertentie

Beschikbaarheid

Zowel Nvidia als Qualcomm heeft aangegeven dat de eerste Android en Windows RT tablets met de nieuwe chips dit jaar nog op de markt moeten verschijnen. Op dit moment zijn er echter nog geen tablets aangekondigd.

Bekijk ook onze hands-on video waarin we een referentietablet van Nvidia, uitgerust met de Tegra 4 processor, uitproberen.

Via: BGR

Reacties (1)