Nvidia lanceert later dit jaar krachtigere Tegra 3+ processor

23 april 2012 1 Minuut 0 Reacties
NVIDIA-Tegra-3

Nvidia heeft vorige week aangekondigd later dit jaar met een nieuwe quad-core processor te komen in de vorm van de Tegra 3 +. Deze quad-core processor is een upgrade van de huidige Tegra 3 processor en moet volgens Nvidia general manager Mike Rayfield aanzienlijke betere prestaties bieden dan de huidige chip.

/p>

Of de verbeteringen te vinden zullen zijn in de rekenkracht van de chip of de videokaart wordt uit het verhaal niet duidelijk maar wel is volgens Android Authority duidelijk dat deze versie eindelijk voorzien zal zijn van LTE (4G) ondersteuning. 4G is vooral op de Amerikaanse markt populair aangezien providers er al 4G netwerken uitgerold hebben. In Nederland begint men later dit jaar pas met de veiling van 4G frequenties. Tegra 3+ zal overigens niet de uiteindelijke naam zijn wanneer de eerste producten eind dit jaar op de markt verschijnen.

Naast een Tegra 3+ processor heeft Nvidia ook twee compleet nieuwe processors in ontwikkeling. De codenamen hiervoor zijn Wayne en Grey. De laatstgenoemde lijkt vooral gericht te zijn op low-end modellen en smartphones terwijl de Wayne chip waarschijnlijk gebruikt gaat worden in de betere tablets.

Reacties (0)