Nvidia: Android streeft iPad binnen 3 jaar voorbij

17 mei 2011 1 Minuut 4 Reacties
ASUS-Transformer-iPad-2

Eerder deze week liet Nvidia CEO Jen-Hsun Huang zich niet geheel positief uit over de huidige Android 3.0 Honeycomb tablets maar vandaag heeft Huang uitgesproken dat Android binnen drie jaar de iPad voorbij gestreefd zal zijn als het aankomt op het aantal verkochte tablets. Tijdens de Reuters summit liet Huang weten dat we dezelfde trend als in de smartphone markt gaan zien waar de Android apparaten aan een flink inhaalslag bezig zijn.

Daarnaast werd ook duidelijk dat Nvidia al 10 toekomstige tablets gestrikt heeft voor haar nieuwe ‘Kal-El’ quad-core Tegra 3 processor, welke tot 5 keer sneller moet zijn dan de huidige Tegra 2 processor. Er zouden contracten gesloten zijn met vijf grote telefoon fabrikanten en vijf grote PC fabrikanten.

Het is lastig om te schatten welke van de twee systemen, Android of iOS, het zal gaan winnen, maar Apple heeft natuurlijk het nadeel dat alleen de iPad over iOS beschikt. Aan de andere kant kunnen we pas echt gaan vergelijken zodra de nieuwe versies van beide besturingssystemen, Android Ice Cream Sandwich en de nieuwste versie van iOS, gelanceerd zijn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

bokkiewokkie

bokkiewokkie
01 juni 2011 om 08:33

Van de laatste zin ontgaat me elke logica. Waarom zou je pas kunnen vergelijken wanneer de volgende OSen pas beschikbaar zijn? Vergelijken doe je met de huidige OSen. Beiden zijn recent genoeg om te vergelijken.

Inloggen


01 juni 2011 om 10:21

En toch denk ik dat er wel degelijk logica in zit aangezien we Google een kans moeten geven om het besturingssysteem te optimaliseren (Ice Cream Sandwich) en iOS5 ook nog flink wat specifieke tablet updates krijgt. De tablet markt is nog zo jong dat we iedereen een kans moeten geven de OSen door te ontwikkelen. Daarna kunnen we pas antwoord geven op de vraag of Android de iPad binnen 3 jaar voorbij streeft. Een realistische vergelijking vind vaak pas in het volwassen stadium van een product plaats.

Inloggen
bokkiewokkie

bokkiewokkie
01 juni 2011 om 10:57

Begrijp me niet verkeerd ik doe geen poging om Apple te verdedigen in tegendeel want ben zelf een liefhebber van Android.

Android/Google is ook best lang bezig. Waarschijnlijk zelfs net zo lang als Apple met de iPad/IOS. Google heeft bewust gewacht en Apple de krenten uit de pap laten eten met de iPad. Toshiba was heel snel met een Krachtige Tablet op de markt maar deze flopte voornamelijk door het gebrek aan ondersteuning door Google.
Wachten tot de concurrent weer aansluiting vindt lijkt me geen reden om dan pas te vergelijken.

Inloggen
losleos

losleos
03 september 2011 om 15:36

Het is maar de vraag of 1 van de 2 ossen gaat ‘winnen’. Ik denk dat er een verdeling op de markt zal zijn. Het kan nog 2 kanten opgaan: of android krijgt een groter marktaandeel omdat er meer leveranciers zijn (zoals bij telefoons) of iOS krijgt een groter marktaandeel omdat consumenten geen tablet willen maar een ipad (zoals bij ipod).

Los daarvan is het de vraag of consumenten, reviews, tabletnieuws website ed zitten te wachten op 1 winnaar. Hoe wordt mijn iPad beter als android ‘verslagen’ zou zijn, of wat kan ik meer met mijn android telefoon als apple failliet zou zijn?

Kijk gewoon lekker welke tablet voldoet aan je eisen en binnen je budget past en laat je niet gek maken door mensen die zeggen dat je geen ipad moet kopen omdat het van apple is, of omgekeerd.

Inloggen