Notities delen in Google Keep nu mogelijk

18 november 2014 1 Minuut 0 Reacties
google-keep

Google Keep is altijd een app geweest die simpel is gebleven, doordat Google hem in het verleden niet frequent voorzien heeft van updates. Aan die simpelheid komt nu een eind, want met de nieuwste update krijgt Keep een aantal toffe features erbij.

Google Keep

Google Keep is een behoorlijk solide app. Je installeert de app op je tablet of smartphone en kunt direct beginnen met notities maken in de vorm van lijstjes, enkele woorden of een foto, zoals je op het bovenstaande plaatje kunt zien. Bovendien synchroniseert Google de app automatisch met de cloud, waardoor je ook vanaf je pc toegang hebt tot al je aantekeningen en snelle ideeën, wat de app eigenlijk enorm gebruiksvriendelijk maakt. Maar Keep is altijd behoorlijk simpel gebleven, doordat Google hem niet regelmatig heeft geüpdatet.

Aan die simpelheid komt langzaamaan een einde, aangezien Google een aantal toffe features heeft toegevoegd. De app gaat steeds meer lijken op andere handige to-do-apps en die richting kunnen we als frequent gebruikers alleen maar toejuichen. Zo is het onder andere eindelijk mogelijk om je aantekeningen met andere mensen te delen; een feature die we al veel eerder hadden verwacht. Maar Keep gaat daarin meteen een stukje verder en introduceert ook direct de mogelijkheid gelijktijdig aan die aantekeningen en ideeën te werken.

In de praktijk houdt dat in dat je bijvoorbeeld een gezamenlijke boodschappenlijst kunt bijhouden of op kantoor elkaars ideeën kunt uitwerken, rechtstreeks vanaf je tablet, pc of smartphone. Ook is het mogelijk sneller je notities terug te vinden, omdat je kunt zoeken op kleur, op lijsten, op reminders, op foto’s of audio of op het feit dat je ze met iemand anders gedeeld hebt. Kort gezegd is dit de grootste update die Keep sinds het begin gehad heeft en wat hem zo veel meer gebruikersvriendelijker maakt. De update verschijnt één dezer dagen.

Google Keep

Reacties (0)