Nokia presenteert Nokia 9 PureView met vijf camera’s

24 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
Nokia 9 PureView-2

HMD Global heeft zojuist de Nokia 9 PureView gepresenteerd tijdens een speciaal evenement voorafgaand aan de Mobile World Congress in Barcelona. Het toestel heeft maar liefst vijf camera's aan de achterzijde.

De Nokia 9 PureView heeft vijf camera’s aan de achterzijde, maar doet het wel even anders dan je gewend bent. Alle camera’s hebben een sensor van twaalf megapixel en een diafragma van f/1.8, maar slechts twee van de camera’s schieten foto’s in kleur. De andere drie zijn monochroom-camera’s. Zodra je een foto maakt zullen alle vijf de camera’s tegelijk een foto maken, met verschillende belichtingstijden, en vervolgens van de vijf foto’s één gedetailleerde foto maken.

Hiervoor heeft Nokia wel een speciale chip moeten maken, want de aanwezige Qualcomm Snapdragon 845 biedt geen ondersteuning voor vijf camera’s. Het bedrijf werkt hiervoor samen met het bedrijf Light, om een speciale camera-chip te ontwikkelen die vijf camera’s tegelijk aan kan sturen. Nokia werkt ook samen met Adobe, waardoor het fotobewerkingsprogramma Lightroom direct beschikbaar is voor het toestel.

Specificaties van de Nokia 9 PureView

Het toestel heeft, naast de Qualcomm Snapdragon 845-processor, Face Unlock, een in-display vingerafdruksensor, 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. Het aanwezige oled-scherm is 5,99-inch in een 2K-resolutie. Het toestel heeft een ip67-certificaat en moet stof- en waterdicht zijn. De batterij heeft een capaciteit van 3.320 mAh en het toestel beschikt over Corning Gorilla Glass aan de voor- en achterkant. Je krijgt gelijk de beschikking over de nieuwste versie van Android, namelijk Android 9.0 Pie. Bluetooth 5.0, usb-c, wifi, gps en diverse sensoren zijn aanwezig op het toestel.

Prijs en beschikbaarheid

De Nokia 9 PureView moet in maart op de markt verschijnen. Prijzen zullen per markt verschillen, maar in de Verenigde Staten krijgt de Nokia 9 PureView een prijs van 699 dollar. Het toestel zal beschikbaar komen in de kleur Midnight Blue. Nokia heeft ook nog vier budgetsmartphones gepresenteerd tijdens de presentatie.

Reacties (0)