‘Nokia 7 Plus is het volgende toestel dat Android Pie ontvangt’

08 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
nokia-7-plus-foto-2

Zoals het er nu naar uitziet zal de Nokia 7 Plus de volgende smartphone zijn die wordt voorzien van de update naar Android Pie. Mensen in India melden dat ze de update al hebben ontvangen, waardoor een wereldwijde release niet lang meer op zich laat wachten.

Android Pie voor Nokia 7 Plus

Eerder deze week kondigde Google aan dat de smartphones die meededen met het bèta-programma van Android P, dat nu Android 9.0 Pie heet, snel de stabiele update zullen ontvangen. De Essential Phone is de eerste niet-Google-smartphone met de verse update en zoals het er nu naar uitziet zal de Nokia 7 Plus de volgende in de rij zijn. Er zijn namelijk mensen in India die hebben gemeld dat ze de update al hebben ontvangen. Mocht deze informatie kloppen, dan laat een wereldwijde release van de update niet lang op zich wachten.

In de changelog staat vermeld dat de update een gewicht heeft van 1,17 GB en dat is flink. Daarnaast worden er enkele verbeteringen beschreven in dezelfde log, zoals adaptieve batterijtechnologie, verbeterde helderheidssysteem en simpele manieren voor het navigeren. Ook kan Android apps en andere acties suggereren op basis van context. Het is vooralsnog hier onduidelijk of de toestellen die nu al de update naar Android Pie hebben gekregen meededen met het bèta-programma. Nokia heeft hier zelf nog niets over bekendgemaakt.

Lees ook onze recensie van de Nokia 7 Plus.

Reacties (0)