Nieuwe Toshiba Satellite Radius-modellen aangekondigd

03 september 2015 4 Minuten 0 Reacties
toshiba-Toshiba-Satellite-Radius-12-feature

Toshiba heeft tijdens IFA 2015 een aantal nieuwe Toshiba Satellite Radius-modellen aangekondigd, waaronder een vernieuwde 11 inch-versie. Ook verschijnen er nog 12 en een 14 inch-versies, waarvan het 12 inch-formaat een Ultra HD 4K-scherm heeft.

Toshiba Satellite Radius verschijnt in drie nieuwe modellen

De fabrikant Toshiba heeft tijdens de IFA in Berlijn drie nieuwe Toshiba Satellite Radius-modellen aangekondigd. Eén model ken je misschien al: de Satellite Radius 11-versie, met een scherm van elf inch. Toshiba heeft deze van geüpgradede processors voorzien processors door de toevoeging van ofwel Intel Celeron N3050 of Pentium N3700 voor verbeterde multitasking en vlotte prestaties. Dit maakt bovendien een vergrootte batterijduur mogelijk tot zeven uur (bij normaal gebruik), zonder dat deze opgeladen hoeft te worden.

De Satellite Radius 11 heeft een 360 graden draaibaar HD-scherm, dat met gemak in één van de vijf weergavestanden kan worden gezet. Dit geüpgradede model moet in Europa in het vierde kwartaal van 2015 verkrijgbaar zijn vanaf 499 euro. Dat is een versie met 4GB aan werkgeheugen en 500GB opslagruimte. Ook de Satellite Radius 12 is in vijf standen te gebruiken en heeft tenminste één groot voordeel ten opzichte van de andere modellen: de optie om voor variant met een Ultra HD 4K-beeldscherm te gaan.

Dat betekent dus dat het 12,5 inch-scherm (31,75 cm) beschikt over viermaal zoveel pixels als een convertible met een HD-scherm. Het beeldscherm is tevens uitgerust met de door Technicolor gecertificeerde kleurkalibratie, gecombineerd met Chroma Tune voor Toshiba-software.Beide modellen zijn ook verkrijgbaar met een Full HD-beeldschermoptie, en hebben een zeer helder 400 NIT-scherm met IPS-technologie voor een brede kijkhoeken, evenals versterking door Corning Gorilla Glass NBT, wat een hoge bescherming tegen schade biedt.

Qua geluid kun je ervoor kiezen om van de ingebouwde door DTS Studio Sound fijngestemde Harman Kardon-luidsprekers gebruik te maken. De computer wordt aangedreven door de nieuwe zesde generatie Intel-processors tot Core i7, wat voor goede prestaties en mooie beeld- en videokwaliteit moet zorgen. Gecombineerd met een razendsnelle Solid State Drive (SSD) tot 512GB SSD en 8GB aan werkgeheugen, zou de Satellite Radius 12 naadloze prestaties moet aanbieden, die moeiteloos multitasking en entertainment mogelijk maken.

Ook biedt de Radius 12 het razendsnelle USB 3.1 Type-C Gen 2-poort met tot 10 Gbps verwerkingscapaciteit en is er een scala aan andere connectiviteitsopties en benut het eveneens Intel Dual Band Wireless-AC voor een snelle communicatiecapaciteit. Het apparaat heeft een dikte van 15,4 mm en een gewicht vanaf 1,32 kg, kent een batterijduur van tot acht uur en heeft een geborstelde aluminium afwerking in satijngoud, een toetsenbord met achtergrondverlichting en een touchpad die de nieuwe Windows 10-handbewegingen ondersteunt.

De Toshiba Satellite Radius 12 zal in het vierde kwartaal van 2015 vanaf 1449 euro te koop zijn. Daarvoor krijg je een 4K-scherm, 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan interne opslagruimte op een SSD-schijf. Ook de Toshiba Satellite Radius 14 is een convertible en een vijf-in-één-apparaat, dat wordt aangedreven door de zesde generatie Intel Core-processors en is geoptimaliseerd voor Windows 10. Dit model beschikt over een deklaag over het scherm, waardoor de inhoudt goed zichtbaar blijft wanneer je gebruikmaakt van het touchscreen.

Bovendien maakt de Bluetooth Link-technologie via een draadloze verbinding het mogelijk dat externe apparaten muziek kunnen afspelen via de luidsprekers van de Satellite Radius 14, vanaf een smartphone, tablet, of een ander met Bluetooth compatibel apparaat. De optie van de nieuwe zesde generatie Intel Core-processors zorgt voor prima prestaties, waaronder goede beeld- en filmkwaliteit, en maakt goed gebruik van Windows 10, terwijl AMD quadcore-processors voor onverminderde prestaties zorgen, belooft Toshiba ons.

De Satellite Radius 14 is voor Windows 10 ontworpen en bevat een snelle toegangsknop en stemgestuurde toegang tot Cortana (nog niet beschikbaar in Nederland) en rondom werkende dual-array microfoons voor een helder geluid. Een HDMI-poort met Ultra HD 4K-output stelt gebruikers in staat hun content op het scherm met flinke helderheid via compatibele TV’s te delen, terwijl Intel WiDi voor het draadloos delen van alle content zorgt. Ook zijn er drie USB-poorten, waarvan een met Sleep & Charge, voor het snel overbrengen van bestanden.

Reacties (0)