Nieuwe Mali GPU’s met ‘console-class gaming’ en Ultra HD ondersteuning

07 augustus 2012 1 Minuut 0 Reacties
ARM-Mali

De grafische processor is voor de meesten onder ons wellicht een specificatie die niet meteen in het oog springt maar die toch verantwoordelijk is voor een belangrijk onderdeel van je tablet. Een van de meest populaire GPU's van dit moment is de Mali-T600, een chip die ontwikkeld is door het Britse ARM en inmiddels toe is aan een opvolger met betere grafische prestaties.

ARM heeft drie nieuwe Mali GPU’s klaarstaan; de quad-core Mali-T624, de 8-core Mali-T628 en de 8-core Mali-T678. De eerste twee modellen zijn afgesteld voor optimale prestaties en efficiëntie voor Smart TV’s en smartphones, terwijl het derde model speciaal ontwikkeld is om aan de vraag binnen de snel groeiende tabletmarkt te voldoen. Volgens ARM verwachten consumenten steeds meer van het visuele element van een tablet, smartphone of Smart TV.

De nieuwe GPU’s moeten extra mogelijkheden, zoals 4K en 8K Ultra HD ondersteuning en ‘console-class’ gaming prestaties, bieden voor deze consumenten en dit combineren met zo min mogelijk energieverbruik en soepele weergave. Volgens de fabrikant verhoogd de tweede generatie Mali 600 processor de prestaties met 50 procent zonder hiervoor extra energie te verbruiken en dus interessant genoeg te zijn voor mobiele apparaten.

De nieuwe Mali-T678 grafische processor wordt in 2013 in de eerste high-end tablets en smartphones verwacht.

Bron: Engadget

Reacties (0)