Nieuwe Kobo Aura One krijgt vier keer meer opslaggeheugen

01 november 2017 1 Minuut 0 Reacties
kobo-aura-one-2017

Kobo heeft een nieuwe versie van de Kobo Aura One aangekondigd. Dezelfde e-reader als voorheen, maar nu met meer opslaggeheugen. Sterker nog: het opslaggeheugen is verviervoudigd ten opzichte van het vorige model.

Nieuwe versie Kobo Aura One aangekondigd

Amazon is niet het enige bedrijf dat nog blijft inzetten op een premium ervaring als het om e-readers draait. Ook Kobo laat nog geregeld van zich horen. Vorig jaar introduceerde het bedrijf de Kobo Aura One, met 8 GB aan opslagruimte. Dit jaar presenteert het bedrijf een nieuwe versie van de e-reader, waar niet zo heel veel aan veranderd is. Het grootste verschil tussen beide apparaten is de hoeveelheid opslagruimte. Mocht 8 GB niet genoeg zijn, dan kun je later dit jaar ook een versie in huis halen met maar liefst 32 GB aan ruimte.

Dat is dus een verviervoudiging van de interne opslagruimte. De overige specificaties zijn onveranderd gebleven. Het scherm is 7,8-inch groot en beschikt over een resolutie van 1.872 bij 1.404 pixels. Dat levert een pixeldichtheid op van driehonderd pixels per inch. Er is geen micro-sd-kaartsleuf aanwezig. Kobo maakt er ook graag een punt van dat de Kobo Aura One een e-reader is zonder advertenties. De e-readers van Amazon hebben aanvankelijk wel reclame aan boord; die kun je weghalen voor een klein bedrag.

Lees ook onze recensie van de Kobo Aura H2O (2017).

Reacties (0)