‘Nieuwe iPad Mini 2 wordt getest met retina scherm’

05 februari 2013 1 Minuut 0 Reacties
iPad-Mini-6

De iPad Mini 2 wordt op dit moment getest met een hoge resolutiescherm. Dat melden bronnen binnen een Taiwanese fabrikant van Apple die onderdelen van de iPad Mini produceren. De 7.9 inch iPad Mini 2 zou over 324 pixels per inch (PPI) beschikken en eenzelfde resolutie als de huidige iPad 4 krijgen.

Velen hopen al langer op een iPad Mini met een retina scherm. Het was daarom een kleine teleurstelling dat Apple de kleine iPad met een resolutie van 1024 bij 768 pixels aankondigde. De nieuwe iPad Mini 2 zou een resolutie van 2048 bij 1536 pixels krijgen: het dubbele van de eerste iPad Mini en eenzelfde resolutie als de iPad met een retina scherm.

Resolutie iPad Mini 2

Omdat de iPad Mini een kleiner scherm dan de iPad heeft, ligt de pixeldichtheid een stuk hoger. De iPad Mini 2 heeft dan mogelijk een pixeldichtheid van 324 pixels per inch; een getal dat veel hoger ligt dan de huidige iPad (264 PPI). Het scherm van de iPad Mini 2 is dan een stuk gedetailleerder dan de huidige iPad, maar of je dit ook met het blote oog kunt zien is moeilijk te zeggen.

Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe iPad Mini 2 op de markt verschijnt en of deze ook daadwerkelijk een retina scherm gaat krijgen. Het gerucht wordt door verschillende bronnen – zo ook deze Taiwanese fabrikant – bevestigd en het is mogelijk dat de iPad Mini 2 samen met de nieuwe iPad 5-lijn wordt aangekondigd, waarbij beide tablets een hogere resolutie krijgen dan hetgeen waar ze nu over beschikken.

Advertentie

Via: AppleInsider

Reacties (0)