Nieuwe Chromebooks ondersteunen allemaal Android-applicaties

23 januari 2017 1 Minuut 0 Reacties
Chrome-OS-Chromebook

Google heeft bekendgemaakt dat alle nieuwe Chromebooks, die vanaf dit jaar worden gemaakt, de Android-apps zullen ondersteunen. Daar was nog wat verwarring over en met deze wijziging in de communicatie wil Google het duidelijk naar buiten brengen.

Chromebooks en Android-apps

In de afgelopen maanden heeft Google hard gewerkt aan ondersteuning voor Android-applicaties op het Chrome OS, een licht besturingssysteem voor computers waar niet de beste hardware voor aanwezig hoeft te zijn. Die hardware is er tegenwoordig in allerlei soorten en mate, en de vorm van de convertible wordt steeds populairder. Zo zagen we eerder al de Acer Chromebook R 13 voorbij komen (lees de recensie), terwijl we in de nabije toekomst mogen rekenen op nieuwe modellen van onder meer Asus en Samsung.

Over die Chromebooks wordt nadrukkelijk gezegd dat ze Android-applicaties ondersteunen. Maar daardoor ontstaat er wel wat verwarring, want komen er dan ook nog Chrome OS-apparaten uit die géén Android-apps zullen ondersteunen? Dat antwoord is, volgens Google, nee. Het bedrijf heeft namelijk laten weten dat alle Chromebooks, vanaf 2017 en verder, voortaan Android-applicaties ondersteunen. Het mag misschien geen grote verrassing zijn, het is wel fijn om te weten waar je als consument met interesse in Chrome OS, precies aan toe bent.

Reacties (0)