Nieuwe Google Nexus 7 tablet verschijnt bij de FCC

14 juni 2013 2 Minuten 2 Reacties
Review-ASUS-Nexus-7-3 kopie

ASUS heeft eind vorige maand een flink aantal nieuwe tablets gepresenteerd tijdens Computex 2013, maar het lijkt erop dat de Taiwanese fabrikant een aantal tablets achter de hand houdt. Bij de Amerikaanse FCC is vandaag een tablet verschenen die we nog niet eerder gezien hebben. De tablet draagt de naam K009 maar uit de documenten kunnen we ook de naam ME571KL halen.

ASUS ME571KL: Nieuwe Nexus 7?

Als we puur naar de naam en specificaties kijken lijkt het te gaan om een variant van de ASUS K008 die eerder bij de Amerikaanse keuringsinstantie opdook. Dit leek toen de nieuwe MeMO Pad FHD 10 met LTE-functie te zijn, maar vorige week dook dit model op bij de Bluetooth Special Interest Group met een afwijkende omschrijving. Het zou namelijk volgens die documenten een 7-inch tablet met HD display zijn. Dit wakkerde de geruchten over een nieuwe Nexus 7 weer aan.

Uit de documenten over de ASUS K009 kunnen we nog hiervoor een aanwijzing halen want ASUS gebruikt ook het modelnummer ME571KL voor deze tablet. Dit nummer komt niet overeen met één van de tablets die tijdens Computex 2013 gepresenteerd zijn, waaronder de MeMO Pad HD 7 (ME173) en de MeMO Pad FHD 10 (ME302C). Daarbij wordt er in de documenten gesproken over een ‘Nexus’ merk voor marketingdoeleinden.

Wel toont de FCC een afbeelding van een grotere tablet waarop het label te zien is maar kijkend naar de relatief kleine batterij en de eerdere informatie lijkt dit puur een placeholder te zijn en gaat het om een 7-inch model. Ook zou het kunnen gaan om een 7-inch model in horizontale modus maar dan is de plaatsing van het logo weer apart.

Kortom, ASUS komt binnenkort met de ME571K (K008) en ME571KL (K009) tablets die mogelijk synoniem staan voor de nieuwe Nexus 7 wifi-only en nieuwe Nexus 7 wifi plus 4G.

Specificaties

Qua specificaties is er weinig veranderd. Zo zou de tablet volgens de documenten draaien op een Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor, beschikken over 32GB aan opslaggeheugen, uitgerust zijn met 1.2 megapixel en een 5.0 megapixel camera, en voorzien zijn van Android 4.3 Jelly Bean software. Ook krijgt de tablet GPS, NFC, Bluetooth en WiFi ondersteuning, plus optioneel 3G/4G-functionaliteit. Google heeft zelf nog niks officieel bekendgemaakt over een nieuwe Nexus 7 tablet maar deze kan niet lang meer op zich laten wachten.

Geruchten

Ook zijn vandaag nieuwe geruchten opgedoken over de lancering van de nieuwe Nexus 7. Volgens Digitimes wordt de tablet namelijk volgende maand gepresenteerd en verschijnt het model niet veel later op de markt voor een prijs van 229 dollar. Dit is 30 dollar duurder dan het huidige model maar met onder meer een krachtigere processor en het hogere resolutie display (nog niet bevestigd) zou het alsnog een zeer aantrekkelijke prijs zijn.

Reacties (2)