Nieuwe Asus MeMo Pad 7 krijgt Intel-chip

12 mei 2014 1 Minuut 0 Reacties
Asus-nieuwe-MeMO-Pad-7

Op internet zijn de volledige specificaties verschenen van de Asus MeMo Pad 7. In tegenstelling tot vorige modellen, maakt de nieuwe tablet gebruik van een chip van Intel in plaats van MediaTek.

Verwacht wordt dat Asus de MeMo Pad 7 op Computex zal aankondigen.

Asus MeMo Pad 7

De nieuwe Asus MeMo Pad 7 krijgt een Intel Atom Z3745 quadcore-processor, die ook wel bekend is onder de naam Bay Trail T. De chip heeft een kloksnelheid van 1,33 GHz. Verder heeft de tablet 1 GB ram en kun je kiezen uit 8 of 16 GB opslag.

Het vorige model, ook wel bekend als de MeMo Pad HD 7, had nog een processor van fabrikant MediaTek. Dit was eveneens een quadcore-exemplaar, die wat lager geklokt was op 1,2 GHz. De hoeveelheid ram en opslag zijn wel gelijk aan het nieuwe model.

Advertentie

Display

Het scherm heeft, zoals de naam MeMo Pad 7 al aangeeft, een diagonaal van 7 inch. Het gaat om een ips-paneel met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Het lijkt er op dat het hier om hetzelfde scherm gaat als bij de MeMo Pad HD 7.

De behuizing van de nieuwe tablet is met 295 gram en een dikte van 9,6 mm iets lichter en dunner dan zijn voorganger. Ook de camera aan de voorzijde lijkt iets te zijn verbeterd. Deze beschikt nu over 2 megapixels in plaats van 1,2. Die aan de achterkant lijkt, met vijf megapixel, onveranderd.

Net als zijn voorganger krijgt ook de nieuwe MeMo Pad 7 geen ondersteuning voor 3G of 4G. Verbinden met het internet kan enkel via wifi. Verder biedt de tablet ondersteuning voor gps, bluetooth 4.0 en micro-sd.

KitKat

De nieuwe MeMo Pad 7 draait op de meest recente versie van Android, versie 4.4.2 KitKat. Over dit besturingssysteem plaatst Asus vermoedelijk zijn eigen schil genaamd ZenUI. De tablet krijgt een adviesprijs van 149 euro en is in ieder geval verkrijgbaar in wit en zwart. De MeMo Pad 7 zal begin juni officieel gepresenteerd worden.

Reacties (0)