Nieuw WhiteMagic-display extra goed voor gebruik buitenshuis

31 mei 2014 2 Minuten 0 Reacties
Kobo-Arc-10HD-display-2

Japan Display toont deze week een nieuw 7 inch scherm. Dit WhiteMagic scherm is extra goed bruikbaar buitenshuis door een extra witte pixel.

Japan Display heeft een nieuw 7 inch display aangekondigd met een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Niet alleen de hoge resolutie is bijzonder maar vooral de pixellayout is opvallend. Met RGBW is er namelijk een extra pixel in het spel, een witte! Dit scherm kan hierdoor een extra hoge helderheid bereiken en is daardoor beter inzetbaar buitenshuis.

Japan Display gaat dit scherm laten zien op de SID Display week en het 7 inch paneel is gericht op fabrikanten, om dus gebruikt te worden in nieuwe 7 inch tablets. Een kleinere versie van dit WhiteMagic scherm is al op de markt in de vorm van de Sony Xperia P smartphone.

Extra pixel

Een normale pixel layout is RGB, Rood-Groen-Blauw. De RGBW layout die gebruikt wordt in het WhiteMagic display voegt dus een extra witte pixel toe. Het grootste voordeel hiervan is dat dezelfde schermhelderheid met minder energie behaald kan worden, in vergelijking met traditionelere IPS schermen. Ook is het door deze extra pixel mogelijk geworden het scherm dubbel zo fel te kunnen zetten om zo buiten veel beter bruikbaar te zijn.

Advertentie

Japan Display gebruikt de achtergrondverlichting ook een stuk efficiënter dan voorgaande technieken, wat op zichzelf ook weer moet leiden tot een energiebesparing van 20%.

Qua resolutie is er natuurlijk ook helemaal niets mis met dit nieuwe scherm, met een resolutie van 2560 x 1600 pixels haalt dit scherm een PPI (pixeldichtheid) van 431. Wat de extra witte pixel gaat betekenen voor de kleurweergave is nog niet helemaal bekend, maar er is op dit moment nog geen reden om je zorgen te maken. 160 graden kijkhoeken maken het verhaal af.

Het scherm wordt dus komende week getoond aan allerlei fabrikanten, het kan dus zomaar nog even duren voordat dit scherm tegen gaan komen in tablets. Hoe de prijs van dit scherm zich verhoud tegenover de traditionelere opties is ook nog niet duidelijk.

Bron Japan Display Via Liliputing.com

Reacties (0)