Japan Display verbetert transparant 12,3-inch lcd-scherm

02 december 2019 1 Minuut 0 Reacties
LG Transparant oled cedia 2019

Japan Display is één van de bedrijven die zich richt op de ontwikkeling van die tv van de toekomst, en het bedrijf heeft zijn transparante variant verder verbeterd.

Japan Display had al een 4-inch transparant scherm met een transparantie van 80 procent ontwikkeld, maar nu komt het bedrijf met een 12,3-inch lcd-scherm dat een transparantie van 87 procent heeft. Dit bekent dat het scherm 87 procent van het licht doorlaat zodra het scherm uitstaat. Dat brengt wel een paar nadelen voor de normale weergave met zich mee. Het aantal kleuren dat het scherm kan weergeven ligt namelijk op 4.069 stuks, wat niet veel is.

Het display heeft een verhouding van 24:9 en een resolutie van 1.440 bij 540 pixels, wat neerkomt op 125 pixels per inch. Volgens Japan Display is het scherm klaar voor massaproductie, welke in 2020 van start moet gaan. In eerste instantie zal het bedrijf zich voornamelijk richten op commerciële toepassingen. Of en wanneer we transparante televisies voor consumenten gaan zien is vooralsnog een niet te beantwoorden vraag.

Reacties (0)