LG gaat vouwbare schermen maken voor Apple, Google en Microsoft

17 december 2016 1 Minuut 0 Reacties
lg-display-foldable-vouwbaar

LG Display, het bedrijfsonderdeel dat schermen maakt, gaat vouwbare smartphone- en tabletschermen produceren voor Apple en Google. Ook Microsoft is in de deal betrokken.

Massaproductie vanaf 2018

De massaproductie van vouwbare schermen gaat volgens de Aziatische pers van start in 2018. Vervolgens worden ze geleverd aan Apple, Google en Microsoft. Dus we kunnen tegen die tijd iPhones, Google Pixel-telefoons en Lumia’s in de winkels verwachten die je kunt dubbelklappen met scherm en al.

Samsung

De andere grote speler op het gebied van vouwbare displays is Samsung. Met LG zal in de toekomst waarschijnlijk een stevig robbertje gevochten worden over de levering van vouwbare schermen aan de andere spelers in de smartphonemarkt.

LG Display

LG is volop bezig met de ontwikkeling en vervolmaking van de vouwbare displays. LG Display doet dat expliciet niet alleen voor de eigen producten, maar ook voor andere fabrikanten. Samsung houdt het nu nog vooral voor zichzelf.

Advertentie

Prototype

LG zou al een prototype klaar hebben, en hiermee de nodige indruk hebben gemaakt op zijn zakenpartners. Het schijnt een technisch hoogstandje te zijn. Samsung, dat zich tot dusver op de borst klopte als bedenker van dit soort schermen, mag oppassen. LG is aan een inhaalslag bezig. Tot dusver kwam LG op eigen houtje niet veel verder dan falende prototypes, maar dat schijnt dus te zijn veranderd. Dat Apple, Google en Microsoft er brood in zien, geeft aan dat het om een zeer serieus te nemen product gaat.

Vouwbare iPhone

Verwacht wordt dat Apple in 2018 met iPhones komt die je kunt dubbelvouwen, waardoor grotere schermen in de apparaten kunnen worden verwerkt. Als je ze openklapt, heb je min of meer een iPad mini.

Sommige fabrikanten hebben al eens zoiets laten zien, maar ze zijn nooit in massaproductie gekomen.

Reacties (0)