Japan Display onthult scherm dat als een boek kan worden geopend

18 november 2016 1 Minuut 0 Reacties
japan-display-scherm-boek

De Japanse displayfabrikant Japan Display heeft een scherm onthuld dat als een boek kan worden geopend en gesloten. Wanneer het scherm is opgevouwen, lijkt het apparaat op een smartphone. Eenmaal opengeklapt heeft het meer weg van een tablet.

Japan Display toont nieuwe schermtechnologie

De laatste maanden werken veel fabrikanten achter de schermen aan display die opvouwbaar of zelfs oprolbaar zijn, waaronder Samsung, LG, Lenovo en Xiaomi. Nu kan ook de displayfabrikant Japan Display zich aan dat rijtje voegen, aangezien het bedrijf een scherm heeft laten zien dat geopend en gesloten kan worden als een boek. Wanneer het apparaat is dichtgeklapt, dan lijkt het het formaat van een smartphone te hebben. Eenmaal opengeklapt, heeft het wat meer wat van een compacte tablet. Wel zit er een dikke rand in het midden.

Hoewel dit al geen nieuw idee meer te noemen is, zou het wel kunnen zijn dat Japan Display deze technologie volgend jaar op de markt brengt, meldt de Japanse krant Nikkei. Volgens de krant werkt de fabrikant met een Chinese partner een smartphone die deze schermtechnologie aan boord zou krijgen. Over die partner wordt gezegd dat het gaat om een wereldwijde speler, maar helaas is niet bekend welk bedrijf dat precies is. Dit dubbele scherm zou in elk geval gebruikt kunnen worden voor onder meer betere multitasking onderweg.

Reacties (0)