Japan Display kondigt 6″-scherm aan met een schermverhouding van 18:9

20 juni 2017 1 Minuut 0 Reacties
jdi-active-display

Fabrikant Japan Display heeft een scherm van 6-inch aangekondigd, die is voorzien van een schermverhouding van 18:9. Sony heeft heel wat aandelen in dit bedrijf, dus mogelijk zien we dit display, genaamd Full Active, binnenkort terug op nieuwe Sony-phablets.

Dit is het Full Active-display van Japan Display

Japan Display heeft laten weten te werken aan een Full Active-display en dat dit type scherm momenteel in massaproductie genomen is. Het scherm is 6-inch groot en beschikt over een schermverhouding van 18:9 (oftewel 2:1). De resolutie van dit bijzondere scherm bedraagt 1.080 bij 2.160 pixels. Zoals je op de afbeelding kunt zien, heeft dit scherm ook ontzettend dunne randen. Daardoor kunnen er binnenkort dus meer smartphones op de markt worden uitgebracht die beschikken over een groot scherm én dunne randen.

De randen zijn niet alleen smal aan de zijkanten. Ook de randen aan de boven- en onderkant zijn behoorlijk dun. Dat heeft te maken met de technologie die Japan Display gekozen heeft. De fabrikant maakt gebruik van nieuwe methoden op het gebied van het managen van alle draden, waardoor die randen dus dun kunnen blijven. Aangezien Sony een groot aandeel in dit bedrijf heeft, is het niet vreemd om te denken dat we binnenkort nieuwe smartphones van Sony gaan zien die zijn voorzien van een groot scherm en ontzettend dunne randen.

Reacties (0)