Netflix offline kijken: je kunt nu films en series downloaden

30 november 2016 2 Minuten 0 Reacties
netflix-facebook

Netflix heeft woensdag bekendgemaakt dat gebruikers voortaan sommige films en series kunnen downloaden en offline kunnen bekijken. Het gaat hier met name om de producties die Netflix zelf gemaakt heeft, zoals Orange is the new Black.

Offline Netflix kijken

Netflix heeft woensdag bekendgemaakt dat de videostreamingdienst voortaan sommige series en films offline beschikbaar maakt, op smartphone en tablets via de Android- of iOS-app althans. Gebruikers kunnen (met name) series en films die de dienst zelf geproduceerd heeft downloaden en bekijken wanneer ze dat maar willen. Dat kan onderweg wanneer je geen data wil gebruiken, bijvoorbeeld. Het gaat om series als Stranger Things, Orange is the new Black, Narcos en The Crown. Qua films zijn in elk geval Quentin Tarantino’s Django en City of God bevestigd, evenals enkele kinderseries en documentaires.

Mocht je nu meteen opzoek willen gaan naar alle beschikbare films en series die offline bekeken kunnen worden, dan kan dat heel gemakkelijk. De producties die offline beschikbaar zijn, hebben een speciaal icoontje gekregen. Tap daarop en je begint meteen met downloaden. De downloads komen terecht in een sectie genaamd Downloads, waar je de offline content kunt beheren. Daarnaast is er een nieuwe categorie in het leven geroepen waarin alle content te vinden is die beschikbaar is om te downloaden. Handig voor iedereen.

De downloadoptie is er voor alle abonnementen die Netflix aanbiedt en de content wordt opgeslagen op het interne geheugen van je apparaat. Een gemiddelde film kost echter wat ruimte; tussen de 450 en 700mb. Mocht je films en series willen downloaden en offline willen kijken, zorg dan voor voldoende vrije ruimte op je apparaat.

Advertentie

De reden dat Netflix voornamelijk zijn eigen shows alleen ter download aanbiedt, heeft te maken met de rechten van de contentmakers en -uitgevers. Die hebben graag de controle over hun films en series en weten graag precies waar en wanneer zo’n film of aflevering bekeken wordt. Ook kan het zijn dat licentiehouders gewoonweg niet willen dat een bepaalde show onderweg of in een ander land bekeken wordt.

Bekijk ook onze vijf hacks om meer uit je Netflix-abonnement te halen.

Reacties (0)