Sony Xperia XZ2, Huawei Mate 10 Pro en P20 ondersteunen hdr-content Netflix

17 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
nieuw-netflix-logo

Videostreamingdienst Netflix heeft deze week bekendgemaakt dat meer Android-apparaten voortaan toegang hebben tot de content in high dynamic range van het bedrijf. Het gaat om de Sony Xperia XZ2-, Huawei Mate 10 Pro- en de Huawei P20-smartphones.

Netfix in hdr op toestellen van Sony en Huawei

Content bekijken in high dynamic range (hdr) is een mooie ervaring. Gelukkig komen er ook steeds meer smartphones en tablets uit die capabele schermen aan boord hebben, waarmee gebruikers in staat zijn dergelijke content te kijken. Maar dan zijn we er helaas nog niet. Appmakers moeten namelijk ervoor zorgen dat hun apps weten wanneer een scherm hdr ondersteunt, waarna de feature per toestel ingebouwd moet worden. Bijna een jaar geleden was de LG G6 het eerste toestel dat hdr-content van Netflix kon afspelen.

Inmiddels hebben heel wat toestellen de benodigde update gehad: Sony Xperia XZ Premium, LG V30, Galaxy Tab S3, Galaxy Note 8, Xperia XZ1, Razer Phone en Galaxy S9, naast natuurlijk de smartphones van Apple. De lijst met capabele smartphones is deze week uitgebreid met drie nieuwe Android-toestellen, namelijk de Sony Xperia XZ2, Huawei Mate 10 Pro en de Huawei P20. Daarnaast is er ook een tablet toegevoegd aan de lijst: de Huawei MediaPad M5. Echter, deze tablet kan de content dan weer niet in high definition streamen…

Reacties (0)