Netflix in hd bekijken op OnePlus 5 en 5T mogelijk, maar het kost wat moeite

25 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
oneplus5T

De toestellen van OnePlus zijn niet in staat om Netflix in hd te bekijken, vanwege het gebrek aan een cruciaal stukje software, genaamd Widevine level 1 drm. Maar er is nu een oplossing, laat de fabrikant weten, voor zowel de OnePlus 5 als 5T.

Netflix in hd bekijken op je OnePlus

Eind vorig jaar kwam in het nieuws dat Netflix, evenals andere videostreamingdiensten, video’s niet in high definition kunnen worden bekeken op de toestellen van OnePlus. Wat bleek: onder meer de OnePlus 5 en OnePlus 5T missen hiervoor een cruciaal stukje software, genaamd Widevine level 1 drm. De OnePlus 5T ondersteunt alleen Widevine Level 3. Dat houdt in dat op het toestel alleen films en series in standaard-definities kunnen worden weergegeven. Netflix in hd kijken zit er dus helaas niet in voor toesteleigenaars.

Destijds liet OnePlus wel weten dat er een oplossing beschikbaar zal zijn in de toekomst. En zondagochtend is naar buiten gekomen dat die oplossing nu beschikbaar is. Maar die update krijg je helaas niet zomaar. Omdat het toestel in kwestie fysiek moet worden gekoppeld aan een speciale, geauthenticeerde, computer, moet je je toestel opsturen om dus Netflix in hd te kijken bekijken. Mocht je dus video’s van streamingdiensten in high definition willen kijken, dan zul je even contact moeten opnemen met de klantenservice van OnePlus.

Let wel op: de kosten voor het opsturen van je toestel worden niet vergoed.

Reacties (0)