Naadloos updaten Android 7.0 Nougat kan een groot nadeel hebben

20 september 2016 1 Minuut 0 Reacties
android-nougat-andy

Het naadloos kunnen updaten van Android 7.0 Nougat kan een groot nadeel hebben: het kan de ruimte op je Android gigantisch opvreten. Mocht je een nieuwe smartphone of tablet met 16GB of minder aan opslagruimte op het oog hebben, overweeg dan meer opslagruimte aan te schaffen.

Naadloos updaten van Android 7.0 Nougat

Het naadloos kunnen updaten van het Android-besturingssysteem klinkt als een mooie manier om ervoor te zorgen dat het updateproces zo snel mogelijk zal verlopen. Om ervoor te zorgen dat dit werkt, dient het systeem twee keer het OS te hebben geïnstalleerd. Een versie als backup, voor wanneer het updateproces helaas misgaat. Die backup wordt iedere keer vervangen voor het oude systeem wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is en blijft dus altijd bestaan op je toestel, wat de nodige ruimte in zal nemen binnen het opslaggeheugen.

En dat kan voor problemen zorgen wanneer je een toestel hebt met weinig opgeslaggeheugen en geen micro-sd-kaartsleuf. Maar door het systeem in de achtergrond op te slaan, kan Google wel ervoor zorgen dat je niets van het updaten merkt – dat wordt allemaal op de achtergrond gedaan. Het enige wat je als gebruiker hoeft te doen, is het toestel opnieuw opstarten en de update is dan al klaar. Maar de oudere versie van Android blijft dus bestaan. En daardoor heb je straks minder ruimte voor games, apps, foto’s en andere digitale dingen.

Het is nog niet bekend wanneer Google het naadloos updaten wil introduceren voor Android 7.0. Maar het lijkt erop dat het binnenkort gebeurt, misschien wel wanneer de Google Pixel XL verkrijgbaar is. Dat toestel wordt mogelijk geleverd met Android 7.1, waar het naadloze updaten al aan toegevoegd zou zijn. Het wachten is nu op de officiële aankondiging van de zoekmachinegigant.

Reacties (0)