Monument Valley: iPad game in Escher-stijl

03 april 2014 2 Minuten 0 Reacties
Monument Valley

Monument Valley is een nieuwe app voor de iPad. Het is een puzzelspel in Escher-stijl, vol onmogelijke geometrische constructies en vormen.

De Apple App Store staat bekend om de prachtige games die er te koop zijn, zoals Threes, Device 6 en Smash Hit. Vandaag wordt er een nieuwe app aan dit lijstje toegevoegd; Monument Valley.

Monument Valley

Monument Valley is een app van Ustwo, een ontwikkelaar die al eerder apps voor de iPhone en iPad maakte. De app Monument Valley is echter iets heel anders dan wat ze normaal maken, de game draait namelijk helemaal om het indrukwekkende ontwerp.

Advertentie

M.C. Escher

Het ontwerp is gebaseerd op de stijl van de Nederlandse kunstenaar M.C. Escher, die vele kunstwerken maakte van onmogelijk constructies en gebouwen. In de game zijn deze constructies terug te vinden. Het is de bedoeling dat je een poppetje genaamd Ida van de ene naar de andere kant van het level brengt.

Puzzel

Monument Valley is een puzzelspel, dus dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De constructies in het spel kun je bewegen op aparte manieren die je niet verwacht, maar die worden duidelijk aangegeven in de app met behulp van knoppen en hendels.

Volgens de makers blijkt uit tests dat het uitspelen van het spel ongeveer anderhalf uur duurt. Ustwo wil niet dat je dagen bezig bent met een puzzel, maar heeft liever dat je het spel uitspeelt en met een glimlach terugdenkt aan de prachtige ontwerpen. De ontwikkelaar wil dan ook dat je van elk moment in het spel een screenshot kunt maken en die als poster in je kamer kunt hangen, omdat het zo mooi is.

Documentaire

Het ontwikkelen van Monument Valley heeft lang geduurd, maar is het wachten waard, alleen al om de graphics. Om je een idee te geven van het proces van het maken van het spel heeft Ustwo een korte documentairs op Youtube gezet, die je hieronder kunt bekijken.

Monument Valley is vanaf 3 april verkrijgbaar in de Apple App Store voor €3.59. De Android-versie komt eraan, maar wanneer is nog niet duidelijk.

Monument Valley


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)