Mogelijk geen Android O op Samsung Galaxy Note 8

15 juni 2017 1 Minuut 0 Reacties
Samsung Galaxy Note 7

Het zal nog wel even duren voordat ‘ie er is, maar de geruchtenmolen rond de Samsung Galaxy Note 8 begint langzaam op gang te komen. Vandaag hebben we via de site Phandroid het nieuws dat het toestel niet met Android O erop uitkomt. In plaats daarvan is het apparaat kortgeleden getest met Android 7.1.1.

Samsung Galaxy Note 8

Het telefoontoestel verscheen online in de database van HTML5Test, een benchmarksite waar de HTML5-prestaties van apparaten bekeken kunnen worden. Uit die benchmark bleek dat de browser op de Samsung Galaxy Note 8 het prima deed, met een score van 488 uit de 555 punten. Maar tegelijk staat er onderin te lezen dat hij draait op Android 7.1.1.

Voor liefhebbers van Android is dat niet het beste nieuws. Mocht je namelijk denken: Samsung kan toch nog altijd wisselen naar Android O voor de lancering van het toestel, moeten we zeggen dat het niet heel waarschijnlijk lijkt. Gewoonlijk draait een Galaxy Note-toestel op dezelfde versie van Android als de Galaxy S-variant die in dat jaar uit is gekomen. In dit geval gaat het om de Samsung Galaxy S8, die draaide op Android 7.0 Nougat.

Geruchten rond de smartphone

Naar het schijnt wordt de Samsung Galaxy Note 8 in augustus aangekondigd. Samsung zou de Note 8 voorzien van een 6,3-inch scherm in een relatief smalle behuizing. Dat moet er volgens de verhalen ongeveer uit komen te zien als de Galaxy S8 op dit moment, waarbij de schermranden smal zijn.

Advertentie

Het telefoontoestel zou een dubbele camera krijgen aan de achterkant, draait op een Snapdragon 835-processor of een Exynos 9-serie chip. De processor zou kunnen werken met 6GB intern geheugen en maximaal 256GB opslaggeheugen.

Reacties (0)