‘Microsoft presenteert kleinere Surface tablets in juni’

02 mei 2013 1 Minuut 0 Reacties
Microsoft-Surface-tablet

Vorige maand maakte Microsoft bekend dat de Surface Pro tablet deze maand naar Nederland zal komen maar wanneer je op zoek bent naar een kleinere Windows 8 tablet moet je nog even geduld hebben. Volgens nieuwe berichten presenteert de softwaregigant in juni namelijk meerdere kleine Surface tablets.

Kleinere Windows 8 tablets

Er gaan al maanden geruchten dat Microsoft werkt aan nieuwe Surface tablets en het bedrijf bevestigde eerder dit jaar ook zelf al dat er een tweede generatie aankomt. Wat we van deze nieuwe tablets kunnen verwachten blijft echter gissen. De kans is groot dat Microsoft deze keer (ook) voor kleinere tablets kiest aangezien de minimale vereisten qua resolutie voor Windows 8 software onlangs aangepast werden en de eerste kleine Windows 8 tablet van Acer, de Iconia W3, al gespot is.

Nieuwe Surface tablets

Volgens Digitimes komt Microsoft in juni met meerdere kleine Windows 8 tablets, met een formaat van 7 tot 9 inch. De tablets zouden worden aangekondigd tijdens de Microsoft Build conferentie voor ontwikkelaars. Tijdens deze conferentie toont Microsoft ook de lang verwachte Windows 8.1 update die onder meer diverse optimalisaties met zich meebrengt voor kleinere tablets, mogelijk de Start-knop terugbrengt en het wellicht mogelijk maakt om direct in de desktopinterface op te starten.

Wat Microsoft qua Surface hardware voor ons in petto heeft is onduidelijk, maar uit eerdere geruchten kunnen we halen dat Microsoft mogelijk met een tablet komt die diepe integratie van de Xbox game console kent. Dit model zou een 7 inch display krijgen. Daarnaast gaan er geruchten dat Microsoft werkt aan nieuwe versies van de Surface RT en Surface Pro, mogelijk met de nieuwste generatie processors.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)