Mannenstem instellen voor Google Assistant: zo doe je dat

05 oktober 2019 2 Minuten 2 Reacties
mannenstem-google-assistent-1

Je kunt vanaf nu de stem van de Google Assistent op je telefoon veranderen naar eentje die mannelijker klinkt. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat precies doet. Gelukkig zijn de stappen behoorlijk simpel.

Stem Google Assistent veranderen

Het is vanaf nu mogelijk de stem van de Nederlandssprekende Google Assistent te veranderen. Google heeft deze verandering onlangs doorgevoerd en uitgerold en als het goed is moeten smartphonegebruikers nu toegang hebben tot de nieuwe mogelijkheid. Nu klinkt de Google Assistent nog vrouwelijk, maar je kunt dit veranderen naar een stem die mannelijk klinkt. Mocht je een nieuwe gebruiker zijn, dan weet je niet van tevoren welke stem je hoort. Dat wordt namelijk willekeurig bepaald tijdens het instellen van de stemassistent.

Mocht je de nieuwe stem willen veranderen of gewoon eens willen uitproberen, dan hoef je daar helemaal niet veel voor te doen. Je opent de stemassistent op je smartphone door, op Android, bijvoorbeeld de thuisknop ingedrukt te houden (mits je dat zo ingesteld hebt). Als de Google Assistent vraagt waar die je mee kan helpen, dan zeg je “stem veranderen”. Reageert de Assistent op je telefoon ook direct op stemcommando’s? Dan kun je roepen “Hey Google, ik wil je stem veranderen”. De repliek vertelt je alles dat je moet weten.

De Assistent reageert namelijk met “Als je mijn stem wilt veranderen, tik je hieronder op Assistent-stem”. Onderin beeld staat nu een extra knop met Assistent-stem. Als je hierop tapt, dan kom je terecht in een nieuwe omgeving waar je de stem van de Google Assistent kunt veranderen. Je ziet eerst een groot rood blok in beeld met een cirkel en een vinkje. Als je nu op de lege cirkel rechts tapt dan verandert de kleur en zie je een oranje blok. De stem vertelt je nu dat je de mannenstem gebruikt en dat je de app kunt afsluiten.

En dat is het! Je hoeft niets te bevestigen na het selecteren van de kleur. Wil je de stem weer naar de vrouwelijke versie overzetten, dan herhaal je de stappen en tap je wederom op het lege cirkeltje. Je hoort de vrouwenstem dan wederom je keuze bevestigen, met de mededeling dat wanneer je nu de Assistent afsluit de keuze bevestigd is. Gemakkelijker kan haast niet. De stem kom je mogelijk niet overal tegen. Zo kregen we hem niet werkende op de Google Nest Hub, maar wel op de Sonos Move en onze Android-smartphone.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over de Google Assistent? Houd dan onze uitgebreide nieuwsdatabase in de gaten. Ook kun je terecht in onze sectie met al onze tips en adviezen. Daarnaast lees je op Smarthome Magazine nog veel meer over de Google Assistent.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Stefan

Stefan
07 oktober 2019 om 13:53

Verandering van stem werkt voor NL-BE nog steeds niet

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
08 oktober 2019 om 09:14

BE weet ik niet nee, maar in Nederland heb ik de stem dus kunnen veranderen, zoals je op de screenshots ziet staan.

Inloggen