Made by Google: Google presenteert Pixel 4 en Pixel 4 XL

15 oktober 2019 2 Minuten 0 Reacties
Google Pixel 4

Tijdens het Made by Google-evenement heeft Google de nieuwe smartphones gepresenteerd. Het gaat om de Google Pixel 4 en Google Pixel 4 XL met 90Hz-schermen en een speciale Soli-radarchip.

Google brengt twee nieuwe smartphones op de markt. De Pixel 4 heeft een oled-scherm van 5,7-inch. De Pixel 4 XL heeft een groter oled-scherm van 6,3-inch. De Pixel 4 heeft een Full HD+-scherm, de Pixel 4 XL komt met een Quad HD+-resolutie. Beide toestellen hebben schermen met een verversingssnelheid van 90 Hz. Google noemt deze functie Smooth Display. Beide toestellen komen met een Snapdragon 855-processor, 6 GB werkgeheugen en 64 GB of 128 GB opslaggeheugen. De batterij op de Pixel 4 heeft 2.800 mAh, de Pixel 4 XL komt met een batterij van 3.700 mAh. Beide modellen zijn voorzien van een ip68-certificaat en zijn stof- en waterdicht. Android 10 is uiteraard direct beschikbaar op de toestellen. Ook de nieuwe Google Assistant-versie zal het debuut maken op de smartphones. De toestellen komen ook met een nieuwe Audio Recorder-app, zoals te zien in onderstaande video.

Project Soli

Beide toestellen hebben aan de bovenkant een behoorlijke schermrand. Dit komt door de toegevoegde Soli-radarchip. Het bedrijf werkte in 2015 al aan Project Soli en heeft sindsdien verder gewerkt aan de technologie die dus nu het debuut gaat maken op de nieuwe smartphones. De Soli-chip houdt je bewegingen bij op een microscopische schaal. Dit betekent dat zelfs de meest kleine bewegingen worden herkend. Hiermee kun je aan de hand van gebaren liedjes overslaan, een alarm uitzetten of gesprekken opnemen of wegdrukken. Het moet een geheel nieuwe manier worden om je telefoon te bedienen en in de loop van de tijd zullen er steeds meer mogelijkheden worden geïntroduceerd.

Fotografie

De Pixel-telefoons staan bekend om de uitstekende fotografiemogelijkheden. En dat wordt op de nieuwe smartphones zeker niet vergeten. Achterop de nieuwe toestellen vinden we de nieuwe cameramodule met een hoofdcamera van 12,2 megapixel (f/1.7) en een telelens van zestien megapixel (f/2.4). Voorop vinden we een camera van acht megapixel en tevens de mogelijkheid voor Face Unlock. Google komt met diverse nieuwe camerafuncties zoals Live HDR+, een zelflerende witbalans, een nieuwe portretmodus en astrofotografie.

Prijs en beschikbaarheid

De Google Pixel 4 gaat 749 euro kosten en is beschikbaar vanaf 24 oktober. De Google Pixel 4 XL kost 899 euro en is ook per 24 oktober verkrijgbaar. Net als bij de vorige modellen lijkt Google de Nederlandse markt opnieuw over te slaan. Via grijze import kun je de toestellen uiteraard wel naar ons land laten komen of je kunt ze zelf ophalen uit Duitsland.

Reacties (0)